Vesti iz košarke

Poznati svi učesnici ženskog turnira u košarci na Olimpijski igrama: SAD brani zlato

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 20:15
Košarkašice Nemačke Guliver/Oswaldo Forte Fotoarena
Košarkašice Nemačke

Nakon završenih klavifikacija, poznati su svi učesnici ženskog turnira u košarci na Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu. 

Francuska se automatski kvalifikovala kao domaćin takmičenja, dok su Sjedinjene Američke Države obezbedile učešće nakon osvojenog Svetskog prvenstvo 2022. godine.

U prethodnih nekoliko dana su odigrana četiri kvalifikaciona turnira u Kini, Belgiji, Brazili u Mađarskoj gde smo dobili konačan spisak svih učesnika na najvećoj sporstkoj smotri na svetu.

 

 

Uz Francusku i Sjedinjene Američke Države, u Parizu će se naći još Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija, Kanada i Srbija.

Ovo će biti treće uzastopno učešće na Olimpijskim igrama za izabranice Marine Maljković. U Brazilu 2016. godine je osvojena bronza, dok se Srbija iz Japan vratila sa osvojenim četvrtim mestom.

Turnir za košarkašice će se održati u Parizu od 27. jula do 11. avgusta, a zlatnu medalju će braniti reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država koja je u finalu u Tokiju slavila protiv Japana (90:75).