Vesti iz košarke

Pripremni turnir za OI: Australija želi SAD i Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.12.2023 14:27
Košarkaši Australije Guliver/AP Photo/Hiro Komae
Košarkaši Australije

Košarkaška reprezentacije Australije je već počela da razmišlja o Olimpijski igrama u Parizu. "Kenguri" su navodno već u završnoj fazi pregovora za mini pripremni turnir koji bi se održao u Abu Dabiju narednog leta.

Australija bi navodno želela da u Ujedinjenim Arapskim Emiratima odigra dve utakmice, a već imaju i spremna imena sa kim bi igrali. U pitanju su Sjedinjene Američke Države i Srbija. Nakon toga bi košarkaši otputovali u Evropu, gde bi odigrali još neki prijateljski meč pred početak Olimpijskih igara koji je zakazan za 26. jul.

"Kenguri" su svoje mesto na najvećoj svestkoj smotri osigurali tako što su završili na 10. mestu na FIBA Svetskom prvenstvu ove godine. Oni su bili najbolje plasirana reprezentacija iz Okeanije, što im je donelo direktan plasman u Pariz.

Osim njih, na Olimpijskim igrama će se naći i Srbija, Francuska, Nemačka, Kanada, Južni Sudan, Japan i Sjedinjene Američke Države. Ostatak učesnika će biti poznat nakon kvalifikacionih turnira koji će se odigrati početkom jula 2024. godine.