Vesti iz košarke

Tina Krajišnik: Pozivam navijače da dođu u velikom broju na meč sa Ukrajinom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.11.2023 17:46
Tina Krajišnik: Pozivam navijače da dođu u velikom broju na meč sa Ukrajinom FIBA

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik izjavila je da utakmica protiv Ukrajine ima veliki značaj za njen tim i pozvala navijače da dođu u velikom broju na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2025. godine. 

Srbija će u četvrtak od 18 sati u novobeogradskoj hali "Ranko Žeravica" uz besplatan ulaz za sve navijače dočekati Ukrajinu u meču prvog kola grupe G kvalifikacija za EP 2025. U drugom meču prvog kola grupe sastaće se Portugalija i Severna Makedonija. 

Srbija će tri dana kasnije gostovati Severnoj Makedoniji u Skoplju, dok će Ukrajina u Rigi dočekati Portugaliju. 

"Veoma sam zadovoljna atmosferom i energijom u timu tokom ovog okupljanja. Pored standardne postave, ovoga puta su tu i mlađe devojke iz selekcije U20 koja je veoma talentovana. Radimo maksimalno fokusurano i sa željom da što bolje iskoristimo ovih nekoliko dana kako bismo se uigrale i što bolje odigrale utakmice koje su pred nama" izjavila je Krajišnik, prenosi zvanični sajt KSS. 

 

 

"Prva na redu je utakmica protiv ekipe Ukrajine, koja je inače zemlja talentovanih košarkašica, naročito na centarskim pozicijama. Vole igru u tranziciji i važe za šutersku ekipu, što je jedna od njihovih snaga. Verujem da će doći veoma motivisane u Beograd i da ova utakmica koja otvara kvalifikacije za EP 2025 ima veliki značaj za obe ekipe. Zbog toga nastojimo da se što bolje pripremimo taktički i da nam fokus bude na visokom nivou tokom ovog kvalifikacionog prozora" dodala je srpska košarkašica. 

Tina Krajišnik je pozvala navijače da podrže košarkašice Srbije. 

"Posebno nam znači podrška publike koja je sve ove godine uz nas, tako da se iskreno nadam da će i ovoga puta odziv ljubitelja ženske košarke biti veliki i da ćemo imati dodatnu snagu sa tribina sutra u 'Hali sportova Ranko Žeravica'", istakla je Tina Krajišnik. 

Reprezentativka Srbije Ivon Anderson se nada velikoj podršci sa tribina. 

"Očekujem da će utakmica protiv Ukrajine da bude teška i fizički naporna. Upoznate smo sa kvalitetima Aline Jagupove i znamo da one vole da igraju brzo, pa će to biti test za našu komunikaciju i snagu u odbrani. Mi takođe uvek želimo da igramo brzo, pa će ovo biti borba dva tima koji žele da nametnu svoju volju protivniku", zaključila je Anderson. 

Evropsko prvenstvo biće odigrano od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.