Vesti iz košarke

Kvalifikacije mogu da počnu, mi smo spremne: Košarkašice Srbije očekuju mečevi protiv Ukrajine i Severne Makedonije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 08:56
Kvalifikacije mogu da počnu, mi smo spremne: Košarkašice Srbije očekuju mečevi protiv Ukrajine i Severne Makedonije MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja sa radom u Hali sportova "Ranko Žeravica", gde se najbolje srpske igračice spremaju za mečeve kvalifkacija za Eropsko prvenstvo.

Prvi meč na programu je u četvrtak od 18.00 časova i igračice selektora Marine Maljkoviće su odlučne da savladaju Ukrajinu u susretu na koji je ulaz bespaltan, pa će tek posle toga razmišljati o narednim rivalima.

 

 

"Nemamo mnogo vremena za pripremu, pa koristimo svaki trening da pomognemo devojkama koje su prvi put sa nama da se što brže upoznaju sa Marininim sistemom. Ukrajina je dobar protivnik, sa možda jednim od najdominantnijih bekova u Evropi. Moramo da zaustavimo njihovu brzu igri i to je upravo ono na čemu radimo. Protiv Severne Makedonije do sada nismo imale priliku da igramo i nemamo mnogo informacija o njima, pa mislim da ćemo se više koncentrisati na našu igru i ono što se od nas traži", rekla je u izjavi za sajt Košarkaškog saveza Srbije Nevena Jovanović.

Zadovoljstvo zbog novog okupljanja i nove reprezentativne akcije nije krila ni Saša Čađo koja je naglasila da uz dobar pristup obavezama pozitivan rezultat neće izostati.

"Pripreme su zahtevne, jer opet imamo mnogo novih lica i trebamo da se uklopimo svi zajedno u Marinin sistem. Svi znamo da kad se dođe u reprezentaciju, tu se radi najviše i najbolje. U svaku utakmicu moramo da uđemo jako jer ovo su i mini pripreme za ono što nas čeka u februaru. Utakmice neće biti lagane. Treba izaći hrabro i boriti se svaki minut kao i do sada u svakoj utakmici i sigurna sam da rezultat neće izostati", zaključila je Saša Čađo.

Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala. Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji, a plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.