Vesti iz košarke

Marina Maljković zadovoljna i veruje da košarkašice mogu bolje: Večeras meč odluke protiv Australije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 08:40
Marina Maljković u razgovoru sa Ivon Anderson MN Press
Marina Maljković u razgovoru sa Ivon Anderson

Trijumfom nad selekcijom Brazila, najbolje košarkašice Srbije napravile su krupan korak ka plasmanu na Olimpijske igre i nakon tog uspeha selektor nacionanog tima, Marina Maljković ne skriva zadovoljstvo.

Ipak, prema rečima iskusnog stručnjaka bilo je u igri njenih košrkašica i onih segmenata koje je trebalo ispraviti i na kojima će se raditi uoči utakmice poslednjeg kola kvalifikaija protiv Australije (21).

"Naravno  da sam zadovoljna ostvarenom pobedom, mada treba da budemo iskrene i kažemo da je bilo i detalja koji nisu bili dobri, pogotovo u poslednjem periodu meča. Ipak, igrale smo proitv odlične ekipe koja je u ovom trentunku možda i bolja od nas, a koja je sa tribina imala snažnu podšrku navijača. Nije bilo lako igrati u takvim uslovima, ali mi smo uspele", rekla je posle meča selektor reprzentracije Srbije, Marina Maljković.

Zadovoljstvo posle meča nisu krile ni igračice našeg nacionalnog tima, koje su istakle da je glavni sastojak u pobedi bilo zajendištvo.

 

 

"Utakmica je bila vrlo teška, pred mnogo publike, bilo je zadovoljstvo igrati ovde. Posle prve utakmice u kojoj smo bile loše, probudile smo se i dale sve od sebe, Кao što sam rekla bilo je jako teško, ali imale smo bolju energiju i zato smo dobile utakmicu. Već smo igrali protiv Australije, znali smo da će i ova utakmica biti jako zahtevna fizički, pripremićemo se, videćemo kako će sve izgledati večeras. Nadam se da ćemo pobediti", rekla je Dragana Stanković, dok je Ivon Anderson istakla:

"Nije bilo lako igrati pred punim tribinama i srećna sam što smo pobedile. Večeras nas očekuje meč protiv Australije koja se već plasirala na Olimpijske igre, dok se mi ostali borimo za to. Odmorićemo se koliko možemo, sakupiti energiju, boriti se i dati svoj maksimum."

Najbolje srpske košarkaciše od 21 čas igraju protiv Asustralije i ukoliko u tom susretu uspeju da ostvare trijumf sigurno će se pasiratia na Olimpijske igre u Pariz.

Takođe, svaka pobeda Brazila do šest poena razlike (ispada Brazil), kao osam i više (ispada Nemačka) doneće Srbije nastup na Olimpijskim igrama, kao i bilo koja pobeda Nemačke.

Ali, u slučaju da Brazil pobedi Nemačku sa sedam poena prednosti, onda bi sve tri selekcije u krugu imale identičan učinak i koš razliku. Tada bi o plasmanu odlučivao broj postignutih poena, a Srbija ih je u ovom trenutku dala 138 nasuprot 125 koliko ima Nemačka i 120 koliko su postigle košarkašice Brazila.

Plasman na Olimpijske igre do sada su obezbedili Francuska kao domaćin, Sjedinjene Američke Države, Australija, Portoriko, Nigerija, Belgija i Kina.