Vesti iz košarke

Košarkašice Srbije overavaju prolaz na Evropsko prvenstvo: U Beograd stiže Hrvatska

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.02.2023 13:40
Košarkašice Srbije overavaju prolaz na Evropsko prvenstvo: U Beograd stiže Hrvatska MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 18.00 časova (TV Arena 1 Premium) u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica“ igra kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo ovog leta u Izraelu i Sloveniji. Protivnik našem timu biće reprezentacija Hrvatske.

Ulaz na utakmicu je slobodan, uz besplatne ulaznice koje će se deliti na biletarnici Hale sportova "Ranko Žeravica" u četvrtak, na dan utakmice, od 16.00 časova.

U prvom kvalifikacionom prozoru, u novembru 2021, Srbija je pobedila Hrvatsku u Zaboku i trijumfom u sutrašnjoj utakmici bi osigurala prolazak na Evrobasket. Direktan plasman na Evrobasket već su, pored domaćina Slovenije i Izraela, obezbedile Španija, Italija i Letonija, a čeka se još sedam reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

"Prva i najvažnija stvar je da mi je izuzetno drago što je ženska košarkaška reprezentacija Srbije dala veliki podstrek svim ostalim timovima u regionu da više rade i napreduju. Zato sam sigurna da će utakmica protiv Hrvatske u četvrtak biti izuzetno teška, jer je reč o duelu dve ekipe sa mnogo karaktera, dve ekipe koje imaju ogromnu želju da se međusobno takmiče, ali isto tako i zbog toga što meč ima izuzetnu rezultatsku važnost za obe ekipe", istakla je selektorka Marina Maljković.

Smena generacija u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji je u prvi plan izbacila neke nove mlade igračice, koje tek treba da pokažu da na svojim leđima mogu da nose teret slave i uspeha. One su do sada u kvalifikacijama, ali i  na Svetskom prvenstvu u Australiji prošlog septembra, gde je osvojeno šesto mesto, pokazale veliki potencijal.

"Moramo da se koncentrišemo, da napredujemo i da izborimo učešće na Evrobasketu, jer je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima ključan. Mi smo aktuelne prvakinje Evrope, jeste da imamo novu generaciju i baš zbog toga ona mora da pokaže od čega je satkana", zaključila je Marina Maljković.

U ovom februarskom prozoru, pored duela Srbije i Hrvatske koji možete da pratite i putem prenosa na TV Arena sport 1 Premium, u nedelju 12. februara  2023. od 17.00 sati će se odigrati i meč Bugarske i Srbije u Samokovu.