Vesti iz košarke

Nemanja Nedović: Kad igrate za tim kao što je Crvena zvezda, uvek su ciljevi najveći mogući

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 22:37
Nemanja Nedović MN Press
Nemanja Nedović

Na novogodišnjem koktelu KK Crvena zvezda, bek srpskog kluba, Nemanja Nedović, obratio se medijima.

On je pre svega govorio o duelu sa Panatinaikosom koji očekuje crveno-bele u četvrtak.

"Mislim da je Panata sada u jako dobrom momentu. Mislim da su vezali par jako dobrih utakmica na gostujućem terenu, na domaćem terenu će biti još teže, ali takođe, mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta. Energija i atmosfera u ekipi je dobra, i nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere, uspeti da napravimo povoljan rezultat", počeo je Nedović.

Istakao je da atmosfera u "OAKA areni" neće biti problem.

"Slična je našoj. Jako je specifična hala, jako su navijači udaljeni od terena, tako da mislim da neće biti nešto preterano teško igrati tamo. Oni su posle dugo vremena, napravili ekipu koja se bori za fajnal-for, i sigurno da imaju najveće ambicije, ali idemo tamo sa jasnim ciljem, i videćemo kako će biti".

Dodao je da su ciljevi veliki za 2024. godinu.

"Kad igrate za tim kao što je Crvena zvezda, uvek su ciljevi najveći mogući. Pre svega želim zdravlje za celu ekipu, i ostalo će sve doći na svoje. Na nama je da ispunimo sve ciljeve, i da osvojimo sve trofeje koje možemo". 

Dotakao se Nedović i pojačanja koja su pristigla u redove regionalnog vicešampiona.

"Fredi je došao iz evroligaške ekipe, i mislim da su jasni njegovi kvaliteti. Sigurno da će mu biti namenjena određena uloga u našoj ekipi. Jako mi je drago što je Top sa nama. Ja znam koliko je teška odluka bila da se vrati u Zvezdu. Na nama je sad da mu pomognemo koliko god je moguće, da se što pre adaptira, i da ne oseti pritisak koji nosi ovaj dres, nego jednostavno da igra svoju igru, i da uživa u košarci, jer još je mlad i sjajna karijera je pred njim".

Nemanja je otkrio i o čemu je razgovorao sa Topićem.

"Presrećan je, ali je bila jako teška odluka. Ja kada sam ga pozvao pre jedno petnaestak dana, hteo sam da ga ubedim da se vrati u Zvezdu. Ali onda kada sam malo razmislio, i kada sam se stavio u njegovu poziciju, shvatio sam da je jako nezahvalna pozicija, i jako teška odluka koja treba da se donese. Jako je nezahvalno očekivati od momka koji ima 18 godina da on donese tu odluku sam. Ono što sam ja mogao da mu kažem jeste da priča sa ocem pre svega, i sa ljudima koji su mu bitni, i da zajednički donesu odluku. To se ispostavilo kao tačno, i to je uradio, i drago mi je što je danas sa nama. Mislim da će imati dosta prostora i za napredak i za igru, i da ćemo mu svi zajedno pomoći da, kao što svi znamo, ode u Ameriku, kao mnogo bolji igrač, i kao bolji čovek", zaključio je Nedović.