ABA liga

Skauti pomno prate Nikolu Topića: Talentovani plejmejker projektovan kao peti pik na sledećem draftu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

02.01.2024 21:29
Nikola Topić MN Press
Nikola Topić

Od nedavno novi-stari košarkaš Crvene zvezde, Nikola Topić, visoko je pozicioniran u svim predviđanjima za NBA draft ove godine.

Topić je u utorak upisao debi u Evroligi, a za 19 minuta na terenu postigao je četiri poena i tome dodao četiri asistencije. Jasno je da mu treba još vremena da se uigra sa novim saigračima i da se navikne na igru u elitnom evropskom takmičenju, ali se čini da će novi plejmejker Crvene zvezde imati prostora da pokaže sav svoj talenat i značajno napreduje uz mentorstvo Miloša Teodisića i ostalih iskusnih košarkaša crveno-belih.

Uvaženi "ESPN" je tokom meča sa Fenerbahčeom objavio novu listu koju je nazvao "Top 25 talenata", a na njoj se Nikola Topić nalazi na petom mestu.

 

 

Ovaj američki medij naglasio je da se Topić vratio u Crvenu zvezdu i da je sada u poziciji da pokaže i neke druge elemente u svojoj igri, budući da lopta neće biti stalno u njegovim rukama kao što je to bio slučaj u Megi.

Kako se navodi, Topić je već prikazao koliko je moćan u prodoru, dodavanju i koliko samo osećaja ima za košarku, a sada će NBA skauti moći da obrate pažnju kako igra bez lopte i kako se snalazi kada nije glavni igrač, ali se dodaje i da je Topić napredan za svoje godine i u odnosu na svoje vršnjake, budući da retko koj 18-godišnjak može da kaže da je starter u jednom evroligaškom timu.

Takođe, vredno je pomenuti i da je na prethodnoj "ESPN" listi Topić bio na devetom mestu, te je sada zabeležio skok od četiri pozicije, a videćemo da li u crveno-belom može još da "poraste" u očima NBA stručnjaka.