Vesti iz košarke

Loše vesti za Zvezdu: Bez Lazića i Nedovića na evroligaškom derbiju

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

25.10.2023 13:07
Loše vesti za Zvezdu: Bez Lazića i Nedovića na evroligaškom derbiju MN Press

Tek što je seo na klupu Crvene zvezde, Janis Sferopulos ima velikih problema. Naime, tek nekoliko dana nakon što je postao trener crveno-belih, Grka očekuju dva velika izazova, a to su "večiti derbiji" sa Partizanom, prvi u Evroligi, drugi u ABA ligi, a oba na gostujućem terenu.

U ovom prvom, koji je možda i prekretnica sezone za oba kluba u elitnom evropskom takmičenju, Sferopulos neće moći da računa na kapitena Branka Lazića i fantastičnog skorera Nemanju Nedovića, a ovu informaciju potvrdio je i sam Grk na treningu.

Kapiten kluba sa Malog Kalemegdana povredio se na utakmici sa FMP-om, kada je u samom finišu dobio udarac u rebro, dok Nedovića muči zadnja loža, još od susreta sa Virtusom.

Poenterski učinak Nedovića ima ko da nadoknadi, tu su Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir i Rokas Giedraitis, ali čini se da će defanzivno odsustvo Branka Lazića možda i prelomiti ovaj derbi.

Lazić je poznat kao igrač koji pravi ogromne probleme najboljim protivničkim igračima, te se sada nameće pitanje ko će čuvati Kevina Pantera?

To bi verovatno mogao da bude Adam Hanga, koji će u odsustvu oba beka Zvezde biti primoran da veći deo vremena provede na toj poziciji, sa izuzetno teškim defanzivnim zadacima. Problem nastaje kada neko bude trebao da zameni Mađara. Možda bi to mogao da bude Stefan Lazarević, ali se on kod Duška Ivanovića nije preterano naigrao, a opet, ako on ne bude ulazio u igru znači da će između trojke Jago-Nejpir-Teodosić morati da se kombinuje. 

Objektivno sa njima na terenu trpeće odbrana kao i protiv Virtusa ili Žalgirisa, ali bi napad trebao da pokrije defanzivne nedostatke, iako se to protiv navednih timova i nije baš pokazalo.

Oba večita rivala u susret petog kola Evrolige ulaze sa skorom 1-3, pa je ovaj duel i te kako bitan za obe strane, a derbi je na programu u četvrtak od 18.30 u Beogradskoj areni.