ABA liga

Janis Sferopulos nakon debija na klupi Zvezde: Da se plašim ostao bih kod kuće

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

23.10.2023 20:40
Janis Sferopulos nakon debija na klupi Zvezde: Da se plašim ostao bih kod kuće MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos, govorio je na konferenciji za mediji nakon pobede njegove ekipe protiv FMP-a 83:72.

Prvo je novi stručnjak crveno-belih analizirao utakmicu:

"Želim da kažem da je teško igračima da se adaptiraju na novog trenera u toku sezone. Do sada smo samo jednom trenirali, a za sada sam jako zadovoljan svime što sam video. Prvo naporom i trudom, a drugo ofanzivnim delom igre. Jako sam srećan zbog 31 asistencije koju smo imali i ovako želimo da igramo. Uvek kao tim, ne kao individualci. Defanzivno mroamo da se poboljšamo, ali ćemo polako pokušavati da to promenimo. Još je rano pričati o adaptaciji tima na moju filozofiju", rekao je Grk. 

Potom se osvrnuo na nedostatke na kojima je potrebno raditi:

"Prvenstveno moramo da igramo brže u ofanzivi. Želim da posle dobre odbrane iskoristimo "prazan" teren. Hoću da imamo brži napad, da budemo sinhronizovaniji i da igramo u istom duhu. Defanzivno želimo da poboljšamo detalje u svakom aspektu igre. Odbrana u tranziciji je bila dobra, ali generalno moramo na malim detaljima da radimo u odbrani. Za mene je jako bitno da ne zbunim igrače jer dok igramo ne možemo dati previše informacija igračima jer ne možemo tako brzo da menjamo igru. Verujemo u sistem koji je postojao i polako ćemo probati da ga promenimo u moju filozofiju".

Potom je govorio je o zdravstvenom stanju ekipe.

"Lazić ima jak udarac u rebro, ali reći će nam doktori koliko je ozbiljno. Marko je imao virus, ali mislim da  će biti spreman već sutra. Nedović je na terapijama."

Istakao je da nije lud što preuzima tim u ovakvom momenti i da se ne plaši izazova koje slede, a to su dva "večita derbija".

"Ne, to je hrabrost. Da sam želeo da se plašim ostao bih kod kuće."