ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Sferopulos debituje protiv FMP-a, Mega testira Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 12:19
AdmiralBet ABA liga na Areni: Sferopulos debituje protiv FMP-a, Mega testira Partizan MN Press

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana Mozzart bet sa po dva poraza zaključili su prošlonedeljno duplo kolo u Evroligi i večeras ih očekuju dueli 4. kola AdmiralBet ABA lige.

Na Malom Kalemegdanu su u subotu odlučili da smene trenera Duška Ivanovića, dan kasnije su postavili Janisa Sferopulosa i Grk danas sedan na klupu protiv FMP-a (18.00, TV Arena 1 Premium). Nisu crveno-beli igrali slabo u Evroligi, ali dve lošije završnice koštale su ih poraza, a trenera Ivanovića otkaza. FMP nije u najboljem momentu, ima samo pobedu u prva triu kola i teško je verovati da će moći da iznenadi crveno-bele. Navijače Zvezde najviše interesuje na čemu će to Sferopulos insistirati u igri, kakve će instant promene doneti...

Partizan je imao brejk u Atini protiv Olimpijakosa, ali je pao u produžetku, pa kao i večiti rival ima 1:3 posle uvodna četiri kola Evrolige. Duel sa Megom (20.00, TV Arena 1 Premium) i za crno-bele ne bi trebalo da predstavlja ozbiljniju prepreku samo ako odigraju odbranu u skaldu sa svojim standardom. Nikola Topić briljira na pozajmici u Megi, ali teško da će moći sam da izvuče nešto više.

AdmiralBet ABA liga, 4. kolo

Petak

Split - Borac 75:61
Budućnost - Cibona 93:85

Subota

Krka - Zadar 75:88

Nedelja

Igokea - Cedevita Olimpija 83:72
SC Derbi - Mornar 94:79

Ponedeljak

FMP - Crvena zvezda 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Mega - Partizan 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore