Evroliga

Novo pojačanje na Malom Kalemegdanu: Trej Tompkins zadužio crveno-beli dres

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

07.02.2024 15:59
Trej Tompkins u dresu Real Madrida MN Press
Trej Tompkins u dresu Real Madrida

Američki košarkaš, Trej Tompkins, novo je pojačanje KK Crvena zvezda. Iskusni igrač visok je 208cm i pokriva poziciju krilnog centra.

On u redove crveno-belih stiže nakon sezone provedene u Zenitu, a u tekućoj takmičarskoj godini do sada nije imao angažman.

Tompkins je sa ekipom sa Malog Kalemegdana potpisao ugovor na mesec dana  sa opcijom produžetka. Očekuje se da sa njim u sastavu četa Janisa Sferopulosa krene u poslednji juriš u plej-in Evrolige, koji trenutno deluje nedostižno, pre svega jer ne zavisi sve od Zvezde.

Amerikanac je u bogatoj karijeri pored Zenita igrao za Los Anđeles Kliperse i Nižnji Novgorod, a čak sedam godina je proveo u Real Madridu (2015-2022), sa kojim je osvojio Evroligu 2018. godine.

 

 

Tompkins je posle Džavontea Smarta, Fredija Gilespija i Nikole Topića četvrto pojačanje u doselekciji ove sezone, a deluje da je novi igrač na poziciji četiri bio daleko potrebniji od ostalih novopridošlih košarkaša. Marko Simonović nije pružao dobre partije, dok Dejan Davidovac cele sezone traži pravu formu, a kako je do sada nije pronašao, verovatno usled "zamora materijala" nakon Svetskog prvenstva u Manili, čelnici srpskog šampiona reagovali su dovođenjem bivšeg asa Reala.

Kada su u pitanju Tompkinsovi igrački kvaliteti, u timu Madriđana je do izražaja je najviše došao njegov šut iza linije 6,75, ali mu nije strano i da se u reketu izbori za skok i lake poene. O njegovim šuterskim kvalitetima već znaju navijači crveno-belih, budući da je Tompkins protiv svog novog tima umeo da odigra izvanredno.

Tokom karijere imao je određene povrede, a zanimljivo je da je 2020. godine, tačnije 12. marta postao prvi igrač u Evropi koji je bio pozitivan na COVID-19, a nedugo zatim, sva takmičenja na "starom kontinentu" su obustavljena.

Pitanje je kada će Tompkins biti spreman za debi u crveno-belom dresu, ali ako to ne bude u četvrtak, 9. februara protiv Žalgirisa, Amerikanac će morati da čeka prvi mart i susret sa Bajernom u okviru Evrolige.