Evroliga

Šarunas po dolasku u Fener: Toliko poznatih lica, uzbuđen sam što sam ovde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 21:28
Litvanski trener Šarunas Jasikevičijus Profimedia
Litvanski trener Šarunas Jasikevičijus

Novi šef stručnog štaba Fenerbahčea Šarunas Jasikevičijus govorio je za klupski sajt po dolasku u Istanbul. Litvanski trener nasledio je na klupi turskog tima Dimitrisa Itudisa, kome je juče uručen otkaz posle serije loših rezultata, a kap koja je prelila čašu bio je poraz u domaćem prvenstvu od Efesa - 81:80.

"Moj proces transfera je bio naporan i brz, naravno, nije lako, ali na kraju dana, mi smo tu da radimo svoj posao, da pomognemo Fenerbahčeu da pobeđuje i nadamo se velikim uspesima, definitivno sam veoma uzbuđen što sam ovde. Ima toliko poznatih lica i mesta za mene, shvatam da to nije laka situacija, pa će nam trebati podrška svih. Malo po malo, pokušaćemo da sprovedemo neke nove ideje, zahvalan sam na ovoj prilici i radujem se narednom periodu", počeo je Litvanac.

Jasikevičijus je svestan očekivanja navijača i čelnika kluba.

"Iako treniram dugi niz godina, moji dani kao igrača ovde ne izgledaju tako daleko, to je ludo, a zapravo je neverovatno. Sjajno je znati šta znači Fenerbahče, izaći na teren sa osećanjem koliko navijača stoji iza ovog kluba i podrške koju nam pružaju. To je vrlo uzbudljivo."

 

 

Na klupi turskog tima Litvanac će debitovati sutra protiv Monaka u meču 14. kola Evrolige.

"Što se tiče utakmice protiv Monaka, mislim da su svi svesni njihovog kvaliteta. Oni su projekat koji je bio na Fajnal-foru i ima kontinuitet sa svojim trenerima i njihovom grupom igrača, samo moramo da izađemo na parket, da damo sve od sebe i pokušamo da pobedimo, naravno, u situaciji u kojoj se nalazimo, sve se dogodilo veoma brzo. Pokušaćemo da pripremimo naše igrače za ovu utakmicu sa vrlo malim detaljima i delićima informacija pored stila igre koji već imaju i borićemo se da pobedimo", zaključio je Jasikevičijus.

Ovo je treći klub u trenerskoj karijeri Šarunasa. Prethodno je vodio Žalgiris od 2016. do 2020. godine, a potom i Barselonu od 2020. do 2023. Sa Fenerom je dogovorio saradnju do 2026.