Evroliga

Madar pred odlaskom iz Fenera zbog Jasikevičijusa: Naredna adresa - Hapoel iz Jerusalima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 20:38
Bivši košarkaš Partizana, Jam Madar MN Press
Bivši košarkaš Partizana, Jam Madar

Bivši košarkaš Partizana, Jam Madar (23), nalazi se pred odlaskom iz Fenerbahčea, a kako tvrde izraelski mediji, mladi plejmejker odlučio je da se vrati u domovinu i zaigra za Hapoel iz Jerusalima.

Prema navodima portala "Sport 5", Madar nije srećan u Feneru od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa, kod koga nema veliku minutažu, pa je talentovani Izraelac odlučio da spakuje kofere i ode negde gde će biti više cenjen.  Njegova naredna adresa trebalo bi da bude Jerusalim. Što zbog činjenice da će tamo imati veću minutažu, što zbog podatka da politički odnosi Turske i Izraela nisu najbolji nakon početka rata u Gazi. 

 

 

Izrelci tvrde da je Hapoel već stupio u kontakt sa Fenerom oko transfera Madara, koga žele da dovedu već u martu, a budući da tim iz Jerusalima ima ozbiljne ambicije da se domogne Evrolige naredne sezone, sve su veće šanse da se bivši plej Partizana vrati kući.

Jam Madar počeo je karijeru u Hapoelu iz Tel Aviva 2018. godine, odakle je nakon trogodišnjeg mandata prešao u Partizan, da bi u Istanbul stigao prošlog leta kada je mimo datog obećanja, odlučio da napusti Beograd i zaigra za Fener.

U dresu turskog tima ove sezone prosečno je beležio pet poena, dve asistencije i jedan skok po meču. Na terenu je uglavnom provodio oko 14 minuta, da bi od dolaska Jasikevičijusa totalno pao u drugi plan.