ABA liga

Posle pleja iz Dalasa, Budućnost dovela i MVP igrača Serije A: Kolbi Ros stigao u Podgoricu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.07.2023 16:47
Posle pleja iz Dalasa, Budućnost dovela i MVP igrača Serije A: Kolbi Ros stigao u Podgoricu Guliver/Fotoagenzia

Košarkaški klub Budućnost ozbiljno se sprema za takmičenje u Evrokupu naredne sezone. Podgoričani su ovog leta doveli već osmo pojačanje, a najnovija akvizicija je ni manje ni više nego najkorisniji igrač italijanske lige za prošlu sezonu - Kolbi Ros.

Američki plejmejker ima 24 godine, visok je 185centimetara, a u crnogorski klub stiže posle sjajne sezone u Varezeu, gde je prošle godine sa 17.5 poena, 7.5 asistencija i 4.4 skoka u proseku, izabran za MVP igrača italijanskog šampionata. Pored laskavog priznanja, Kolbi Ros uvršten je i u idealnu petorku takmičenja, baš kao i skorašnje pojačanje Podgoričana, Džakori Vilijams.

 

 

Kako navode na sajtu Budućnosti, Kolbi Ros je rođen u Koloradu. Karijeru je započeo na prestižnom Univerzitetu Peperdin, da bi prvi inostran angažman imao u Nimburku, gde je proveo jednu sezonu pre nego što se otisnuo u Italiju, gde se proslavio sa Varezeom. Odlikuje ga sjajan dribling, brzina i šut iz svih pozicija. Odlično se snalazi u ulozi organizatora igre, a takođe ima i sve predispozicije da postane i lider ekipe u sezoni koja dolazi, piše na sajtu podgoričkog kluba.

On je osmo pojačanje Budućnosti, a prethodno su stigli: Andrija Slavković i njegov imenjak Grbović. Zatim, Flečer MečiMarvin DžounsAlerik Frimen, Džakori Vilijams i Mekinli Rajt IV.