Vesti iz košarke

Budućnost dovela novog košarkaša: Podgoričani potpisali ugovor sa Vilijamsom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.07.2023 13:29
Budućnost dovela novog košarkaša: Podgoričani potpisali ugovor sa Vilijamsom MN Press

Američki košarkaš Džakori Vilijams novo je pojačanje ekipe Budućnost, saopštio je učesnik AdmiralBet Aba lige.

Igrač koji igra na pozicijama centra i po mogućnosti krilnog centra u Podgoricu stiže iz Napolija, gde je prošle sezone imao prosečan učinak od 15,1 poen i osam skokova po meču, što ga je učinlo članom idealne petorke tamošnjeg šampionata.

Džakori je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, preciznije u Alabami, odnosno Birmingemu, gde je završio srednju školu i postao stipendista slavnog košarkaškog programa Arkansaz u NCAA-u.

Nakon tri sezone provedene na ovom koledžu odlučio je da se preseli u Midl Tenesi, što će da se ispostavi kao pravi potez, budući da je tamo dobio nagradu za najboljeg igrača divizije i ušao u uži krug kandidata za All American.

Prva evropska stanica mu je bio Izrael, a prije Napolija je igrao i za hrčki PAOK, Trento, Burg. Kao košarkaš Trenta 2021. godine osvaja titulu najboljeg strelca italijanske Serije A.

Džakori Vilijams je visok 203 cm, najbolje se snalazi u ulozi centra, a pre njega Podgoričani su doveli Flečera Megija, Andriju Slavkovića, Andriju Grbovića, Marvina Džonsa i Alerika Frimena, dok su ugovore za nastavak saradnje potpisali Marko Jagodić-Kuridža i Aleksa Ilić.