ABA liga

Budućnost dovela pleja iz Dalasa: Mekinli Rajt sedmo pojačanje Podgoričana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.07.2023 12:10
Budućnost dovela pleja iz Dalasa: Mekinli Rajt sedmo pojačanje Podgoričana Guliver/AP Photo/Rick Bowmer

Košarkaški klub Budućnost neprestano radi na novim pojačanjima ovog leta. Već ih je pristiglo sedam, a najnovije dolazi iz NBA lige i u pitanju je Mekinli Rajt Četvrti, koji je prošle sezone nosio dres Dalasa.

Momak iz Minesote igra na poziciji plejmejkera ima 24 godine i visok je 180 centimetara, a podgorički klub biće mu prvi inostrani angažman u karijeri. Prošle sezone, pažnju na sebe, skrenuo je u filijali Maveriksa, igrajući u Razvojnoj ligi, gde je beležio 19 poena i sedam asistencija u proseku. Da bi potom usledio poziv u prvi tim Dalasa, gde je u nastavku sezone, za 13 minuta na parketu imao četiri poena, dve asistencije i isto toliko uhvaćenih lopti.

Rođen je u Minesoti, gde je završio srednju školu, pre nego što je otišao na Univerzitet Kolorado. Tamo je imao i više nego zapažene rezultate. Za četiri godine u NCAA ligi, postao je najbolji asistent u istoriji ovog košarkaškog programa. Deseti je na večnoj listi takmičenja po broju ukradenih lopti, a takođe je i šesti strelac lige.

 

 

Usledio je potom poziv u rodnu Minesotu, gde je kratko vreme igrao za Timbervulvse, a onda je prešao u Dalas kod Luke Dončića i Kajrija Irvinga. Prema navodima podgoričkog kluba, u pitanju je košarkaš koji "odlično ume da pronađe rupu u protivničkoj odbrani i postigne poene iz takozvanog floutera". Kao i da je "sjajan timski defanzivac, nadaleko poznat po košarkaškom IQ i savršenim pasovima", koji su zaštitni znak mladog plejmejkera.

On je sedmo pojačanje Budućnosti ovog leta, a prethodno su u Podgoricu stigli Andrija Slavković i njegov imenjak Grbović. Zatim, Flečer Meči, Marvin Džouns, Alerik Frimen i Džakori Vilijams, da bi danas crnogorski šampion ozvaničio saradnju i sa američkim plejmejkerom.