ABA liga

Ivanović zadovoljan pobedom: Finalna serija je opravdala očekivanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 21:56
Ivanović zadovoljan pobedom: Finalna serija je opravdala očekivanja MN Press

Košarkaši Crvene zvezde izborili su majstoricu u finalu AdmiralBet ABA lige, posle pobede nad Partizanom u četvrtoj utakmici serije - 68:56. Po završetku utakmice utiske je sumirao trener crveno-belih Duško Ivanović, koji je istakao da je utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" bila izuzetno tvrda, kao i da se oseća nedostatak svežine među igračima.

"Prvi eto, dođosmo do kraja, poslednja utakmica, posle toliko čekanja, mislim da ova finalna serija opravdava očekivanja, dve su jake ekipe, teško je igrati i nama i Partizanu. Oni su iskoristili prve dve utakmice, mi druge dve, igraće se peta", rekao je Ivanović i dodao:

"Bila je čvrsta utakmica, posle toliko malo vremena da se spremi ovaj četvrti meč, oseća se nedostatak svežine i preciznost je lošija, ali je odbrana bila jako dobra. Domaći teren, do sada smo iskoristili i jedni i drugi, sada u petoj moramo da verujemo da ćemo da dobijemo. Biće drama, ali u šta ova ekipa veruje, to je u svoj potencijal."

Osvrnuo se i na skandiranja navijača sa tribina.

"Mi apelujemo prve svake utakmice da publika ne vređa nikoga. To je teško kontrolisati. Mislim da su naši napravili veliki korak, na prvoj i drugoj utakmici. Publika ga je izbacila. Mora publika sama da se edukuje, da možemo da igramo sami utakmice", zaključio je strateg crveno-belih.

Peta utakmica na programu je u četvrtak od 20 časova uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.