ABA liga

Obradović održao kratku konferenciju za medije: Nemam šta više da kažem...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 21:44
Obradović održao kratku konferenciju za medije: Nemam šta više da kažem... MN Press

Trener Partizana Željko Obradović održao je kratku konferrenciju za medije posle poraza njegove ekipe od Crvene zvezde.

Crveno-beli, koji su ujedno i aktulni regionalni šampioni, pobedili su Partizan u četvrtom meču finalne serije AdmiralBet ABA lige u Pioniru 68:56, pa će majstorica koja se igra za dva dana u Areni, odlučiti prvaka takmičenja.

"Mislim da smo bili strašno nervozni u prvom poluvremenu, u drugom zbog izmena smo uspeli da se vratimo i na kraju smo imali lepu priliku da stignemo. Na brzinu sam sada pogledao neke stvari koje su se dešavale, to je skandalozno, mnogo sam srećan što igramo peti meč u našoj Areni pred našim navijačima. Pozivam ih da navijaju fer i sportski, pre svega da poštuju igrače Zvezde, a onda da razgovaramo o košarci, a ne o stvarima koje su se ovde dešavale", rekao je Obradović.

U petoj utakmici će pobediti bolji tim...

"Nadam se ko bude igrao bolju košarku, bez uticaja bilo kakvih aktera sa strane."

Govorio je o uzavreloj atmosferi na tribinama.

"Rekao sam, mislim da smo igrali jednu od najgorih utakmica. Zaista bih voleo to da podelim sa vama, vi ste mene pitali da li sam čuo nešto. Nekako ste baš tamo pitali, a ovde ne, samo sekund, pa ću da vam kažem. Gledao sam pre 15 dana utakmicu Nikole Jokića i našao sam neki kanal gde je bila utakmica iz 1987. godine meč Partizana i Zvezde, a druga ovde u Pioniru. Tad su na obe utakmice bili prisutni igrači Partizana i Zvezde, pa su i jedni i drugi skandirali na fin način", rekao je Obradović i dodao:

"Šta se desilo da imamo ovakve situacije, je li imamo nekoga da objasni gde smo otišli kao ljudi? Dete ide sa ocem i majkom, pokazuje srednji prst, pljuje i psuje. Zaista bih voleo da ne dođemo u ovakvu situaciju sa igračima Partizana, molim ih, preklinjem ih, vi imate pero. Ovde je gospodin delegat utakmice. Na prve utakmice su pale dve stvari, novčić i upaljač, nadam se da sada neće ni to da bude. Svi zaslužuju da se priča samo o košarci, da li znate koliko kvaliteta ima ovde? Da li ovi igrači treba da stave prst na čelo i da razmišljaju da li da ostane? Ja se pitam ovih dana. Sa igračima Zvezde i prijateljima, zvali su me da se izvinjavaju, kao što ja treba da se izvinjavam. Ko seje mržnju da se ovako nešto događa, to su pitanja svih pitanja. Vi imate pero, pa pišite. Nemam ja šta više da vam kažem", zaključio je trener Partizana.