ABA liga

Ivanović pred treću finalnu utakmicu: Treba nam jaka odbrana, tečan napad i velika energija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 16:15
Ivanović pred treću finalnu utakmicu: Treba nam jaka odbrana, tečan napad i velika energija MN Press

Crvena zvezda i Partizan u nedelju od 20.30 (TV Arena 1 Premium) igraju treću utakmicu finalne serije AdmiralBet ABA lige. Crno-beli vode 2:0 pošto su na svom terenu bili uspešni, a sada će crveno-beli imati šansu da izbore majstoricu u "Pioniru".

Trener aktuelnog prvaka Srbije, Duško Ivanović, izjavio je da njegov tim sutra mora da pokaže jaku odbranu i tečan napad:

"Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Smailagića i Anđušića dodatne adute. Mi sa druge strane moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija", istakao je Ivanović za klupski sajt.

Još jednom je iskusni stručnjak pozvao navijače da podrže klub na fer i sportski način:

"Znam da će nam naši navijači dati veliku podršku u nedeljnoj utakmici, uvek je bilo tako i mnogo znači, samo ih molim da navijaju sportski i korektno, da ne bacaju ništa na teren, da ne vredjaju nikoga, da zaista pokažemo da smo drugačiji i da nam pomognu isključivo navijanjem sa tribina", konstatovao je Ivanović.

Krilo crveno-belih, Stefan Lazarević, dodao je da ekipa mora da eliminiše neke nedostatke iz prve dve utakmice:

"Treća utakmica u seriji, idemo korak po korak sa željom da pobedimo u trećoj i produžimo seriju. Sada ćemo imati naše navijače kao ogromnu podršku. Ipak, na prvo mestu treba da eliminišemo neke nedostatke iz prve dve utakmice, odigramo još čvršće, agresivnije i dođemo do cilja, a prvi je pobeda u trećoj utakmici. Naši navijači znaju da prepoznaju važan trenutak, ovaj jeste važan, nismo bili u ovoj situaciji da smo krajem juna u ovakvoj seriji, sa ovolikom pauzom, sada i u rezultatskom zaostatku", zaključio je Lazarević.