ABA liga

Cilj nam je da se plasiramo u finale: Željko Obradović gleda dalje od mečeva sa Cedevita Olimpijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2023 16:09
Cilj nam je da se plasiramo u finale: Željko Obradović gleda dalje od mečeva sa Cedevita Olimpijom MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta igraju ove nedelje (19.30, "Štark arena") prvu utakmicu polufinalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige sa Cedevita Olimpijom, rešeni da u dva susreta preskoče rivala iz Slovenije i nastave pohod ka tituli regionalnog šampiona.

Navijači crno-belih žele isto, mada se pitaju koliko Kevin Panter i ekipa mogu fizički i mentalno da pruže posle ogromnog pražnjenja u pet mečeva plej-ofa Evrolige sa Realom i razočarenja zbog ispuštanja velike prednosti u majstorici protiv Madriđanja. Za trenera Željka Obradovića sve je ostalo isto ili mora tako biti, bez obzira na četvrtfinalno mučenje sa Studentskim centrom. 

"Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale", ceni rivala trofejni stručnjak, ali i podseća na kvalitet svojih izabranika. 

Alen Smailagić takođe ima samo reči hvale za Ljubljančane, uz nadu u srećan kraj predstojećeg serijala. 

"Oni su nezgodna ekipa, imaju dobre igrače. Pokazali su se u ligaškom delu sezone. Oni su tim sa kojim mi nemamo baš najbolje iskustvo ali prošli put smo pobedili pa se nadamo istom završetku", reči su Partizanovog centra.

Druga utakmica zakazana je za 30. maj (18.00), a ako nijedna ekipa ne veže dve pobede majstorica će biti igrana 6. juna u Beogradu (20.00).