ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Zvezda brani prvo mesto u Ljubljani, Partizan se rehabilituje protiv Krke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 11:40
Džoel Bolomboj, centar Crvene zvezde u duelu sa Lesorom (Panatinaikos) Twitter/KK Crvena zvezda
Džoel Bolomboj, centar Crvene zvezde u duelu sa Lesorom (Panatinaikos)

Nemaju mnogo vremena košarkaši Crvene zvezde Meridinabet i Partizana Mozzart bet ni za slavlje, ni za tugovanje posle evroligaškog duela koji je pripao crveno-belima. Jednostavno, kalendar takmičenja je tako nabijen da nema mesta za treninge, već samo za revitalizaciju i kratko postavljanje taktike za naredni meč.

Zvezda je nadigrala i pobedila Partizan, ali je ostala bez Nikole Topića koji će zbog povrede pauzirati četiri do šest nedelja. Džoel Bolomboj je samo istegao tetivu prsta na šaci, ali je danas na raspolaganju treneru Janisu Sferopulosu za derbi meč 15. kola protiv Cedevita Olimpije u Ljubljani (17.00, TV Arena 1 Premium). Da li će i koliko igrati odlučiće grčki trener.

U dosadašnjih pet mečeva u Ljubljani, računajući samo od sezone 2019/2020. kada su se dva kluba i spojila, Zvezda ima skor od tri pobede i dva ploraza. U Beogradu je bilo 7:0 za crveno-bele, a poslednji triujumf u oktobru od 94:51 ne zavarava goste iz Beograda. Cedevita Olimpija je promenila trenera u 2024. godini, u klub se vratio Zoran Martić. Promena stratega uvek donosi neki "šok" za ekipu, češće pozitivan nego negativan, pa ćemo videti reakciju Ljubljančana.

"Cedevita Olimpija je ekipa koja je trenutno druga na tabeli ABA lige, doživeli su samo jedan poraz na svom parketu, i sa naše strane moramo biti spremni za vrlo tešku utakmicu. To znači da moramo biti spremni da i psihički, ali i fizički igramo dobru košarku na obe strane terena", rekao je Janis Sferopulos.

Partizan jeste zaustavljen od strane gradskog rivala u napretku na tabeli Evrolige, ali Krka je možda najbolji rival za vidanje rana i popravka nekih segmenata u igri za naredednu nedelju i dva evroligaška gostovanja.

Krka je umela da slavi u Beogradu (2015. i 2016.), ali skor je na strani Partizana 13:2 kao domaćina. Pre dva meseca u Sloveniji bilo je 40 razlike za crno-bele (96:56), a pretprošle sezone u Beogradu Slovenci su bili poraženi 92:45!

"U ritmu smo igranja utakmica non-stop, praktično nemamo vremena za trening. Imamo i dosta igrača koji imaju određene probleme.  Ali to nema nikakve veze, moramo imati najbolji mogući pristup. Posle loše odigrane utakmice protiv Zvezde u Evroligi, potrebno je da probamo da nađemo način kako bi pokazali pre svega ogromnu želju koja mora biti prisutna u svakoj utakmici", istakao je trener Partizana Željko Obradović, koji će i za današnji meč biti hendikepiran neigranjem nekoliko igrača.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

Četvrtak

Igokea - Split 77:80

Petak

Budućnost - Mornar 103:100 

FMP - Cibona 72:77

Subota

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Partizan - Krka 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Borac - Mega 18.00 (TV Arena sport 1)

Utorak

Zadar - SC Derbi 18.00 (TV Arena sport 1)

Пласман обезедио Sofascore