ABA liga

Igrali smo cele sezone za ove utakmice: Željko Obradović traži maksimum u majstorici sa Studentskim centrom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 14:47
Igrali smo cele sezone za ove utakmice: Željko Obradović traži maksimum u majstorici sa Studentskim centrom MN Press

Košarkaši Partizan Mozzart Beta nisu ličili na sebe u prva dva meča četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige, ali su brejkom na terenu Studentskog centra poništili posledice šokantnog poraza u hali "Aleksandar Nikolić", pa sutra na istom mestu (20.00) imaju priliku za rezultatski spas sezone u kojoj su tek u petom duelu sa Realom ostali bez plasmana na Fajnal for Evrolige.

Trener Željko Obradović pokušava da sanira fizičke i psihološke reperkusije poraza u majstorici sa Madriđanima, jer je očigledno da se ekipa u svakom mogućem smislu istrošila posle 2:0 u pobedama i vođstva od 18 poena u porazu odluke. Imajući na umu, pre svega, važnost plasmana u regionalnom takmičenju. 

"Znamo da je to utakmica koja iziskuje ono što je najbitnije: koncentraciju, motivaciju i ogromnu želju da se prođe u sledeće kolo. Igrali smo cele sezone da bi igrali ove utakmice u plej-ofu. Znaju se ciljevi, ništa se nije promenilo bez obzira što smo odigrali dve veoma teške utakmice protiv Studentskog centra. Naravno, dočekujemo ih sa velikim respektom ali i sa verom u sopstvene mogućnosti da ćemo odigrati bolje nego što je bio slučaj u prethodna dva meča", poručio je trofejni trener uoči biti ili ne biti sudara sa Podgoričanima. 

Zamenik kapitena Danilo Anđušić ističe da Partizanu ovaj meč "znači sve". 

"Izborili smo majstoricu, vratili seriju kod nas kući. Suvišno je govoriti o tome šta nam ta utakmica znači. Znači nam sve. Na nama je da se motivišemo, pokažemo mnogo bolju energiju u odnosu na prve dve utakmice i da igramo dosta pametnije kako bi izborili tu pobedu, to jest izborili plasman u polufinale", rekao je reprezentativac Srbije.