ABA liga

Partizan se provukao protiv Derbija i vratio seriju u Beograd

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

18.05.2023 21:04
Partizan se provukao protiv Derbija i vratio seriju u Beograd MN Press

Košarkaši Partizana uspeli su nekako da savladaju SC Derbi 81:79 i tako poravnaju na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji AdmiralBet ABA lige. Duel je rešio Džejms Naneli trojkom u poslednjem minutu preko Zvonimira Ivišića.

Ponovo Partizan nije bio na nivou, crno-beli su gubili tokom većeg dela utakmice i može da se kaže da je više Derbi izgubio ovaj meč, nego što je beogradski tim pobedio.

Igru "studenata" možemo opisati kao snalaženje. Nisu sijali na ovom meču, ali su pronalazili rešenja i stavljali odbranu Partizana na konopce. Igra evroligaške postave bila je toliko nezadovoljavajuća da je na jednom tajm-autu Željko Obradović morao pošteno da zagalami na svoje pulene.

Ništa se nije menjalo ni u drugom poluvremenu, Partizan bi na momente pokazao znake života, ali nikako nije mogao da povede. U poslednju četvrtinu Studentski centar je ušao sa tri razlike, a onda je Partizan ekspresno okrenuo rezultat u svoju korist, prvi put na meču. Derbi su mučio u napadu, ali je Zvonimir Ivišić nekako uspeo da postigne koš i smanji prednost gostiju na svega jedan razlike.

Onda je stvari u svoje ruke uzeo Džejms Naneli, iznudio "mismeč" upravo sa Ivišićem i preko njega ubacio trojku. Da stvari budu još napetije, Derbi je imao napad na sekund do kraja, ali je Dante Egzum presekao pas i tako stavio tačku na ovaj meč.

Upravo je Australijanac bio dominantan na ovom meču sa 24 poena, 23 je dodao Naneli, dok je prvi sledeći na listi strelaca Kevin Panter sa osam.

U sastavu Derbija poeni su bili bolji rapodeljeni. Flečer Megi je postigao 15, Ivišić 12, Nikola Pavlićević 11, a Danilo Tasić devet.

Treći, odlučujući meč serije igra se u ponedeljak u beogradskoj Areni od 20 časova.