ABA liga

Poraz od Reala i dalje boli, Derbi šokirao Partizan i poveo u četvrtfinalu ABA lige

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

15.05.2023 20:58
Poraz od Reala i dalje boli, Derbi šokirao Partizan i poveo u četvrtfinalu ABA lige MN Press

Neverovatan duel, praktično šok sezone za Partizan koji je poražen u prvom meču četvrtfinala AdmiralBet ABA lige od SC Derbija 84:83 (22:17, 29:25, 21:21, 16:16).

Nema sumnje da je težak poraz od Reala još uvek u mislima igrača crno-belih koji su celu utakmicu više jurili protivnika, nego što su kontrolisali tok utakmice i rezultata.

Duel je prelomilo snažno zakucavanje Zvonimira Ivišića uz faul u poslednjem minutu utakmice, a onda je u narednom napadu Partizana Derbi stao u zonu 2-3 i tako poremetio "parni valjak".

Imao je Partizan još jednu šansu za pobedu, šest sekundi je bilo na satu, lopta je čini se sporo izvedena, a napad nepripremljen pošto Željko Obradović više nije imao tajm-auta na raspolaganju. Loptu je uzeo Kevin Panter, napravio sebi poziciju za šut, ali je promašio, te sastav iz Beograda sada mora da vrati brejk u Podgorici, a onda i da slavi u majstorici.

Što se toka utakmice tiče, Derbi je poveo sa 6:0 u prvoj deonici, Partizan rutinski stigao, ali su "studenti" napravili još jednu seriju i odlepio se na 32:19, ali je i to "parni valjak" vratio.

Nakon toga, u drugom poluvremenu, gledali smo egal utakmicu, obe ekipe bi se povremeno "odlepile" ali bi uvek tu prednost ispuštale.

Na kraju, najefikasniji u sastavu Derbija bio je Ivšić sa 22 poena i 13 skokova, a 16 je dodao Flečer Megi, dok je Andrija Slavković upisao 13.

Na drugoj strani istakao se Zek Ledej sa 20 poena, Panter je dodao 14, a Matijas Lesor je ubacio 12.

Treba napomenuti da su pre ovog meča uručene nagrade Obradoviću (trener godine) i Lesoru (defanzivac godine), a na ovom susretu je prisustvovao i srpski reprezentativac, Bogdan Bogdanović.

Drugi meč u ovoj seriji na programu je već 18. maja od 19.00 uz direktan prenos na TV Arena sport.