ABA liga

Moramo da vratimo seriju u Beograd: Željko Obradović zna da Partizan nema drugu opciju protiv Studentskog centra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 16:14
Moramo da vratimo seriju u Beograd: Željko Obradović zna da Partizan nema drugu opciju protiv Studentskog centra MN Press

Za košarkaše Partizan Mozzart Beta drugi meč četvrtfinalne serije ABA lige sa Studentskim centrom (18. maj, 19.00, TV Arena 1 Premium) ili će označiti kraj sezone, jer su izgubili na svom parketu i pre toga ispali iz Evrolige, a izbor uprave kluba je da ni ove godine ne učestvuju u prvenstvu Srbije, ili će ih ostaviti u borbi za titulu u regionalnom takmičenju.

Drugi scenario im je jedino prihvatljiv, zbog toga što crno-beli imaju tim za trofeje, a nikako da ih uzmu ove sezone, obzirom da su izvisili i u Kupu Radivoja Koraća. Svestan je toga i trener Željko Obradović, najtrofejniji evropski stručnjak doveden upravo da bi popunjavao trofejnu salu. 

"Znamo da je pred nama utakmica koja znači biti ili ne biti. Moramo da se spremimo i vratimo seriju u Beograd. Da bismo to uradili, potrebno je da igramo na daleko boljem nivou u odnosu na prvi meč. Bolje energetski, bolje motivaciono i daleko pametnije. Sve to je potrebno ukoliko mislimo da dođemo do pobede", rekao je Obradović pred put u Podgoricu, a preneo zvanični sajt kluba. 

I Zeka Ledeju je jasno šta bi moglo, a šta bi moralo da se desi u predstojeće četiri četvrtine sa objektivno daleko slabijim, ali motivisanim i rezultatski rasterećenim protivnikom. 

"Plan utakmice je spreman i mi moramo ostati koncentrisani da ga sprovedemo do kraja. Igramo utakmicu plej-ofa u kojoj je ulog sve ili ništa. Nema potrebe da pričamo o bilo čemu drugom ili bilo kakvoj dodatnoj motivaciji kada je ovakva situacija. Moramo biti na najvišem mogućem nivou u svakom trenutku od sada pa sve do kraja sezone", kategoričan je igrač Partizana.