ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Mega želi prvi trijumf nad Zvezdom, Partizan se oštri za revanš "studentima"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 12:35
Trener Branko Barać i Stefan Miljenović (Mega) MN Press
Trener Branko Barać i Stefan Miljenović (Mega)

Košarkaši Mege MIS dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet (18.00, TV Arena 1 Premium) u 11. kolu i pokušaće da ponovo podvig kao protiv Partizana (88:86), ali i da prvi put u AdmiralBet ABA ligi pobede crveno-bele! 

Naime, od 2013. godine Mega nikad nije pobedila Zvezdu, crveno-beli u regionalnoj ligi imaju skor 23:0!

"Očekuje nas utakmica protiv evroligaške ekipe Crvene zvezde. Mi smo nakon poraza u Podgorici celu nedelju veoma naporno trenirali i ulazimo u utakmicu sa željom da se pokažemo u što boljem svetlu. Da pokažemo naš kvalitet i snagu, i da pokušamo u našoj hali da pobedimo prvoplasiranu ekipu lige", istakao je košarkaš Mege MIS Stefan Miljenović.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su oba evroligaška duela u Španiji i to u neizvesnim završnicama i bez obzira na veliku potrošnju znaju da ih očekuje veoma težak meč.

"Utakmice protiv Mege su po pravilu mečevi koje najavljujemo kao duele sa vrlo mladom, talentovanom i ambicioznom ekipom koja uz to pravi dobre rezultate i beleži pobede.Tako je i ove sezone. Mladost i ambicija znače i dodatnu energiju na koju ćemo morati da odgovorimo na parketu čvrstom igrom. Neće biti laka utakmica, ali je na nama da se spremimo dobro i sa dobrim ritmom dodjemo do važne pobede", istakao je Branko Lazić, kapiten crveno-belih.

 

 

Košarkaši Partizana Mozzart bet odigrali su dva sjajna meča u Evroligi, pobede nad Monakom i Milanom dovele su ih u Top osam, ali su na duže vreme izgubili Aleksu Avramovića. Večeras (20.00, TV Arena 1 Premium) ih očekuje duel sa Studentskim centrom iz Podgorice koji ih je neugodno iznenadio u finalu Superkupu ABA lige u predsezoni (81:83).

"Poslednjih nekoliko utakmica sa Studentskim centrom su bile jako teške. Moramo maksimalno koncentrisano da pristupimo toj utakmici. Da igramo sa istom željom, energijom i motivacijom kao u Evroligi u poslednjih par mečeva. Ne smemo da dozvolimo nikakvo opuštanje, moramo od samog starta da igramo jako, da im ne dozvolimo da se razigraju. Oni su veoma neugodan protivnik, moramo dati sve od sebe da odigramo dobru utakmicu i na kraju pobedimo", istakao je bez crno-belih Danilo Anđušić.

Podgoričani su spremni da se još jednom isprse pred aktulenim valdarima ABA lige.

"Očekuje nas teška utakmica protiv možda i najbolje ekipe u ABA ligi. Mislim da će i pristup Partizana ovom meču biti drugačiji jer smo slavili u finalu Super Kupa protiv njih. To je bio pripremni period i u ovom meču su oni veliki favoriti, ali kao i do sad, nigde ne idemo sa belom zastavicom. Idemo u Beograd da se nadigravamo i maksimalno željni igre i još jednog iznenađenja a videćemo na kraju meča za šta će to biti dovoljno", istakao je igrač Derbija Kenan Kamenjaš.

AdmiralBet ABA liga, 11. kolo

Četvrtak

Cibona - Split 81:73

Petak

Krka - Igokea 80:92

Zadar - Borac 79:80

Subota

Mornar - Cedevita Olimpija 74:86

Budućnost - FMP 82:76

Ponedeljak

Mega Basket - Crvena zvezda 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Partizan - Studentski grad 20.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore