ABA liga

Luka Božić MVP marta meseca u ABA ligi, a izvesno i cele sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 10:20
Luka Božić u duelu sa Gilespijem iz Zvezde MN Press
Luka Božić u duelu sa Gilespijem iz Zvezde

Luka Božić je statistički MVP marta meseca u AdmiralBet ABA ligi, a s obzirom da je preostalo još jedno kolo odbraniće regionalno priznanje za najkorisnijeg igrača od prošle sezone.

Košarkaš Zadra je u karijeri čak 18 puta bio igrač kola u ABA ligi, od toga u devet puta ove sezone. Trenutno je na 21,1 poenu, 8,1 skoku i šest asistencija, uz indeks korisnosti 29,4! Ove sezone je četiri puta imao koeficijent 40+, a protiv Splita je za 40 minuta upisao indeks 48, ubeležio je i dva tripl-dabla. 

Božić i njegov Zadar su mart završili sa tri pobede iz pet utakmica, a on je ponovo imao impresivne brojke – 18 poena, 7,6 skokova, sedam asistencija i prosečan indeks korisnosti 24,4.

"Lično je ovo velika čast za mene. Uvek je poseban osećaj kada uradiš nešto značajno, što će ostati zapisano u istoriji takmičenja zauvek", izjavio je Božić za sajt ABA lige.

 

 

Timska hemija jako važan faktor Zadrovog uspeha.

"Imamo bolji učinak nego prošle sezone. Godinu smo stariji, imamo više iskustva i znamo jedni druge bolje. Hemija je na pravom nivou. Lično pokušavam da pomognem timu na najbolji mogući način i oni meni pomažu da iskažem svoj talenat".

Božić veruje da ekipa može još dosta toga da pokaže u plej-ofu ABA lige.

"Borićemo se do kraja i to je ono što očekujem od ove ekipe Zadra. Mi smo tim koji se nikada ne predaje i to je naš zaštitni znak“.

Božić je ove godine imao i dva tripl-dabla.

"Jako sam srećan zbog toga što sam zabeležio tripl-dablove. Ipak, bez trenera, stručnog štaba i saigrača, ne bih postigao ništa od toga. Jednostavno ne bi bilo moguće. Voleo bih ako bih mogao da izvučem još jedan tripl-dabl, ali je mnogo bitnije od toga da nastavimo da igramo dobro i pobeđujemo", zaključio je Božić.