ABA liga

Stefan Miljenović MVP 14. kola AdmiralBet Aba lige: Prvotimac Mege skinuo Luku Božića sa trona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.01.2024 12:48
Stefan Miljenović MN Press
Stefan Miljenović

Košarkaš Mege, Stefan Miljenović proglašen je za najkorisnijeg (MVP) igrača 14. kola AdmiralBet Aba lige, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.

Miljenović je u pobedi protiv Cedevita Olimpije 97:86 imao učinak od 28 poena, osam skokova, pet asistencija i tri osvojene lopte, za 31 minut na terenu.

 

 

Prvotimac beogradskog kluba je imao indeks korisnosti 43 i na taj način je prekinuo dominaciju Luke Božića iz Zadra koji je poslednje dve nedelje u nizu osvajao ovaj trofej, a u poslednjih pet kola je tri puta dobijao MVP priznanje.

Pored Miljenovića poslednje kolo regionalnog takmičenja u 2023. godini su obeležili Luis Saliven iz Splita koji je sa 28 poena bio najefikasniji, Majk Tobi iz Crvene zvezde sa 10 uhvaćenoh lopti najbolji skakač.

 

 

Košarkaš Krke Jan Špan je bio najbolji dodavač sa 12 aistencija, a Dejan Davidovac iz Crvene zvezde sa četiri ukradene lopte najbolji defanzivac.

Naredno kolo Admiralbet Aba lige počinje 4. januara, a prvi će na teren izaći košarkaši Igokee i Splita. Kao i do sada, ljubitelji košarke će sve mečeve regionalnog takmičenja u 2024. godini moći da prate ekskluzivno na kanalima TV Arena sport.