ABA liga

Ko drugi nego Luka Božić: Prvotimac Zadra MVP 13. kola AdmiralBet Aba lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.12.2023 09:26
Luka Božić ABA liga
Luka Božić

Košarkaš Zadra, Luka Božič još jednom je dobio MVP priznanje u AdmiralBet Aba ligi, a ovoga pouta za partiju pruženu u 13. kolu regionalnog takmičenja protiv Partizana (84:68).

Prvotimac hrvatskog tima je u deulu protiv aktuelnog šampiona ubacio 26 poena, uhvatio devet lopi, isto toliko puta asistirao saigračima i jednom "ukrao" loptu crno-belima.

Božić je nagradu za najkorisnijeg igrača AdmiralBet Aba lige dobio i prošle nedelje, a ovo mu je ukupno sedmo priznanje u tekućoj sezoni, što znači da je na više od polovine odigranih utakmica proglašavan za najboljeg.

Zadar trenutno zauzima šestu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja sa skorom od sedam pobeda i šest poraza, a upavo je Luka Božić najzaslužniji za tako dobre partije tima iz Dalmacije.

 

 

Fenomenlani košarkaš Zadra je u dosadašnjih 13 odigranih kola postigao ukupno 342 poena, odnosno prosečno 24,9 po meču i po tome je ubedljivo najbolji igrač regionalnog takmičenja, budući da je prvi sledeći na listi najefikasnijih igrača Nikola Topić iz Mege sa 242 data poena.

Uz to, Božić je lider i po prosečnoj vrednosti indeksnih poena na utakmici sa 35, a prvi sledeći na listi je Markus Veters iz Mornara sa 22.

Košarkaši Zadra naredni meč u AdmiralBet Aba ligi igraju već za vikend, preciznije u subotu, 30. decembra kada će u svojoj dvorani "Krešimir Ćosić" ugostiti podgoričku Budućnost i na toj utakmici Luka Božić će imati priliku da nastavi svoj niz neverovatnih mečeva.

Taj kao i svi drugi mečevi 14. kola regionalnog takmičenje biće direktno prenošeni na kanalima TV Arena sport.