ABA liga

Luka Božić MVP 10. kola AdmiralBet Aba lige: Prvotimac Zadra 5. put u sezoni dobio ovo priznanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 09:50
Luka Božić MVP 10. kola AdmiralBet Aba lige: Prvotimac Zadra 5. put u sezoni dobio ovo priznanje MN Press

Košarkaš Zadra, Luka Božić, dobio je novu MVP nagradu u Admiralbet Aba ligi, ovoga puta za partiju pruženu u 10. kolu protiv Cedevite Olimpije.

On je na terenu protv ekipe iz Ljubljane proveo 40 minuta i najzaslužniji je, ne samo što je njegov tim slavio u tom susretu, već i što nakon Zadrani nakon 10 odigranih kola zauzimaju osmu poziciju na tabeli sa polovičnim učinkom od pet pobeda i isto toliko poraza.

Kako je objavljeno iz sedišta regionalnog takmičenja, prvotimac hrvatske ekipe je sa 32 postignuta poena, osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije stigao do indeksa usoešnosti od 39 i još jednom je osvojio individualno priznanje.

Njemu je ovo peti put u toku ove sezone da je dobio MVP nagradu, a prošle godine je proglašen i za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

Pored prvotimca Zadra tek završeno kolo regionalnog takmičenja obeležili su centar Partizana, Bruno Kaboklo sa 10 skokova, Kolbi Ros iz Budućnosti je imao osam uspešnih asistencija, a Mate Kalajdžić iz Splita je ukrao pet lopti.