ABA liga

Luka Božić dobio još jedno MVP priznanje: Najbolji je igrač AdmiralBet Aba lige i u 4. kolu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 10:11
Luka Božić dobio još jedno MVP priznanje: Najbolji je igrač AdmiralBet Aba lige i u 4. kolu MN Press

Košarkaš Zadra, Luka Božić drugi put u nizu je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) AdmiralBet Aba lige, saopšteno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

 

 

Zadar je u subotu u gostima pobedio Krku 88:75, a Božić je na ovoj utakmici postigao 24 poena i imao je šest skokova, devet asistencija i jednu ukradenu loptu za 40 minuta na terenu, što mu je donelo indeks korisnosti 29.

U saopštenju ABA lige se navodi da su od Božića bolji indeks korisnosti u četvrtom kolu regionalnog takmičenja imali centar Partizana Frenk Kaminski (34) i košarkaš Krke Leon Stergar (32). Međutim, Božić je dobio priznanje za najkorisnijeg igrača u četvrtom kolu zašto je Zadar vodio do nove pobede u regionalnoj ligi.

 

 

Najefikansiji pojedinac u minulom kolu regionalnog takičenja bio je prvotimac Partizana, Aleksa Avramović sa 26 poena, najbolji skakač Šon Džons iz Cedevite Olimpije sa 15 uhvaćenih lopti, Miloš Teodosić je u dresu Crvene zvezde imao 10 asistencija, dok je Di Džej Stjuart iz Cedevite Olimpije "ukrao" tri lopte.