Vesti iz fudbala

Engleska poslednji polufinalista Svetskog prvenstva: Fudbalerke Kolumbije se trudile, ali nisu imale snage za inzenađenje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.08.2023 14:31
Engleska poslednji polufinalista Svetskog prvenstva: Fudbalerke Kolumbije se trudile, ali nisu imale snage za inzenađenje Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Rasprodate su bile tribine stadiona "Australija" u Sidneju, gde je 83.000 navijača imalo priliku da uživa u fantastičnoj utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva između Engleske i Kolumbije u kojoj su slavile Evropljanke - 2:1 (1:1).

Uspele jesu, ali su do trijufma stigle mnogo teže nego što se to očekivalo, budući da su pre početka meča slovile za velikog favorita, ali jedino što se pamti je to da su Engleskinje kompletirale spisak ekipa koje su se plasirale u polufinale.

Pre njih to su učinile Španija pobedom nad Holandijom nakon izvođenja jedanaesteraca, Švedska trijumfom nad Japanom i Australija koja je u neverovatnoj utakmici bila bolja od Francuske posle izvođenja penala.

Evropljanke su u današnji duel ušle pomalo prepotentno, a Kolumbijke nijednog ternutka nisu želele da se predaju. Igrale su agresivno i borbeno, bez obzira što su imale velikih problema sa povredama.

Ipak, Južnoamerikanke su bile te koje su prve zatresle mrežu rivala i to u 44. mintuu preko Lejsi Marije Santos Erere, ali su rivalke u sedmom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena uspele da izjednače pogotkom Lauren Hemp.

Taj trenutka dao je krila Engleskinjama, koje su zaigrale bolje u drugom poluvremenu i u 63. minutu upele da naprave potpuni preokret kad je pogodila Alesija Ruso.

Međutim, svako ko je pomislio da će do kraja gledati otaljavanje posla favorita grdno se prevario, jer su Kolumbijke bile te koja je su diktirale tempo, trudile se i borile, ali na kraju nisu uspele da izjednače. 

Takmičenje u Australiji i Novom zelandu se nastavlja 15. avgusta utakmicom između Španije i Švedske, dok se dan kasnije u drugom polufinalnom susretu sastaju domaća Australija i Engleska.

Svetsko prvenstvo za fudbalerke, četvrtfinale

Petak

Španija - Holandija 2:1 posle produžetaka (1:1, 0:0)
/Kaldentej 81p, Paraljuelo 111 - Van der Gragt 90+1/

Japan - Švedska 1:2 (0:1)
/Hajaši 87 - Ileštet 32, Angeldal 51/

Subota

Australija - Francuska 7:6 posle penala (0:0)

Engleska - Kolumbija 2:1 (1:1)
/Hemp 45, Ruso 63 - Erera 44/