Vesti iz fudbala

Fudbalerke iz Švedske u Top 4 Svetskog prvenstva: Preko Japana do četvrtog mundijalskog polufinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2023 12:21
Fudbalerke iz Švedske u Top 4 Svetskog prvenstva: Preko Japana do četvrtog mundijalskog polufinala Tanjug/AP Photo

Fudbalerke Španije prve su se probile do polufinala Svetskog prvenstva u Asutraliji i Novom Zelandu, a posle njih su to učinile i najbolje Šveđanke u baratanju "bubamarom", pošto su predstojeći duel sa "crvenom furijom" zaslužile pobedom nad žilavim Japanom - 2:1 (1:0). 

Nordijke su imale više od igre u prvom poluvremenu, a gol Amande Ileštad u 32. minutu naslutio je konačni ishod meča u Oklendu. Još kada je Filipa Angeldal pojačala razliku, iz penala u 64. minutu, delovalo je da će bez problema dokusuriti planetarne prvakinje iz 2011. godine.

Japanke su mislile drugačije, pa su zaposele protivničku polovinu terena, sa svih strana pritiskajući rivalke u nadi da će preokrenuti tok susreta. Pogodak Hajaši (90) raširio je krila devojkama iz "zemlje izlazećeg sunca", ali su Šveđanke sve izdržale i ostale na nogama.  

A, onda pale u slavljenički delirijum kada je suđen kraj meča, jer su osvajačice tri bronzane medalje u istoriji SP četvrti put ušle u Top četiri. Protiv Špankinja će probati da se premijerno plasiraju u finale. 

Svetsko prvenstvo za fudbalerke, mečevi četvrtfinala

Petak

Španija - Holandija 2:1 posle produžetaka (1:1, 0:0)
/Kaldentej 81p, Paraljuelo 111 - Van der Gragt 90+1/

Japan - Švedska 1:2 (0:1)
/Hajaši 87 - Ileštet 32, Angeldal 51/

Subota

Australija - Francuska 09.00 (TV Arena sport 3 Premium)

Engleska - Kolumbija 12.30 (TV Arena sport 3 Premium)