Vesti iz fudbala

Sara Paraljuelo istrčala pobednički šprint i odvela Španiju u polufinale Svetskog prvenstva za dame: Holanđanke pale u produžecima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2023 08:10
Sara Paraljuelo istrčala pobednički šprint i odvela Španiju u polufinale Svetskog prvenstva za dame: Holanđanke pale u produžecima Tanjug/AP Photo

Fudbalerke Španije prve su su polufinalistkinje Svetskog prvenstva za žene na Novom Zelandu i u Australiji, pošto su u noći između četvrtka i petka po srednjeevropskom vremenu izbacile Holandiju iz daljeg takmičenja - 2:1. To im je pošlo za rukom tek u produžecima, jer 90 minuta nije bilo dovoljno da se reši pobednik - 1:1 (0:0). 

Prvi gol u otvorenom dueli pao je već u prvom poluvremenu, ali nije priznat jer je VAR tehnologijom utvrđeno da je Ermoso bila u ofsajdu u tom 37. minutu. U drugom je "lalama" oduzet sviran penal, da bi devojke sa Pirineja najzad povele u smiraj regularnog dela utakmice. Stefani van der Gragt igrala je rukom u 16 metara, što je Mariona Kaldentej kaznila preciznim udarcem sa bele tačke (81). 

Holanđanke se nisu demoralisale, već su odmah kremnule po izjednačenje i došle su do njega u nadoknadi vremena, pošto se Gragt efektnim pogotkom iskupila za skrivljeni jedanesterac (90+1). I odvela susret u porodužetke.

Špankinje su bile konkretnije i opasnije u tom doigravanju, a Sara Paraljuelo je sve to materijalizovala u 111. minutu. Malo pre toga Linet Barenstajn promašila je rezultatski preokret iz zicer situacije, za šta su Holanđanke brzo kažnjene. 

Na kraju lepe i munjevite akcije Ermoso je poslala odličnu loptu ka Paraljueli, a najmlađa u timu "crvene furije" po levoj strani se probila do kaznenog prostora, isfintirala protivničku igračicu i levicom uputila neodbranjiv udarac, od stative u mrežu. Za ogromnu radost saigračica, s kojima će se sa Japanom ili Švedskom boriti za finale. 

Svetsko prvenstvo za fudbalerke, mečevi četvrtfinala

Petak

Španija - Holandija 2:1 posle produžetaka (1:1, 0:0)
/Kaldentej 81p, Paraljuelo 111 - Van der Gragt 90+1/

Japan - Švedska 09.30 (TV Arena sport 3 Premium) 

Subota

Australija - Francuska 09.00 (TV Arena sport 3 Premium)

Engleska - Kolumbija 12.30 (TV Arena sport 3 Premium)