Vesti iz fudbala

Olga Karmona donela svetsku krunu Španiji! Engleska pala u finalu Mundijala za žene

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.08.2023 13:57
Olga Karmona donela svetsku krunu Španiji! Engleska pala u finalu Mundijala za žene Guliver/AP Photo/Rick Rycroft

Ženska fudbalska reprezentacija Španije novi je prvak sveta! "Crvena furija" pobedila je u finalu Englesku 1:0 (0:0) i po prvi put u istoriji, postala šampion planete!

U dosta tvrdoj, i na momente, dinamičnoj utakmici, Španija je uspela da savlada na "papiru" favorizovanijeg rivala. Do sada neporažena Engleska, bila je dominanta tokom čitavog šampionata, koji se održao u Australiji i na Novom Zelandu. Ali, je "Gordi Albion", ipak, poklekao u finalu...

Pored veće terenske inicijative, Špankinje su takođe imale i više prilika za gol. Engleska se sa druge strane uglavnom oslanjala na šanse iz kontri i dobru igru iz prekida. Ali, sa takvim pristupom, nisu imale mnogo rešenja protiv ekipe, koja je jedini poraz na Mundijalu doživela u grupnoj fazi od Japana.
 

 

 

Na kraju, gol Olge Karmone iz 29. minuta je odlučio pobednika. Sredinom drugog poluvremena, Španiji je nakon reakcije iz VAR sobe, dosuđen i penal, ali najstrožiju kaznu nije uspela da realziuje Dženifer Hermoso. Engleska je do kraja nastojala da se vrati u igru. Vršila je pritisak, napadala preko bokova. Najviše prilika stvorila je iz prekida, ali, na radost svih Španaca, u njihovom taboru nije bilo raspoloženih strelaca.

Treće mesto na planetarnoj smotri osvojila je selekcija Švedske, koja je juče pobedila Australiju rezultatom 2:0.