Vesti iz fudbala

Svetsko prvenstvo za žene na TV Arena sport: Završne borbe u grupama F i G, Francuska i Švedska sigurno idu dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 08:26
Svetsko prvenstvo za žene na TV Arena sport: Završne borbe u grupama F i G, Francuska i Švedska sigurno idu dalje Tanjug/AP Photo/Sophie Ralph

Pred završne mečeve Svetskog prvenstva za žene koje se održava u Australiji i Novom Zelandu poznato je samo da će se u naredni krug plasirati igračice Francuske i Švedske, kao i to da reprezentativke Paname nemaju nikakve šanse za to. Sve drugo je potpuno otvoreno.

Program otvaraju mečevi u grupi G koji počinju u 09.00 časova i u njima se sastaju Argentina, kao poslednjeplasirana selekcija sa samo jednim osvojenim bodom i lider Švedska koja ima maksimalan učinak (TV Arena 3 Premium), dok će kao drugi par igrati Južna Afrika i Italija, gd epobeda obema ekipama garantuje prolaz.

Nakon susreta u grupi G na programu su mečevi grupe F u kojoj se će Jamajka i Brazil (TV Arena 3 Premium) odlučuti ko će biti putnik u eliminacionu fazu.

Za sada Jamajčanke imaju bod više, što znači da im u ovom duelu odgovara i nerešen ishod, dok će Brazilke morati da pobede ukoliko žele da ostanu na ovom Svetskom prvenstvu.

U isto vreme na teren će izaći i fudbalerke Francuske i Paname, ali ovaj susret nema nikakav takmičarski karakter, budući da su Evropljanke sigurno u eliminacionoj fazi.

Svetsko prvenstvo za žene, 3. kolo

Grupa  F

Jamajka – Brazil 12.00 (TV Arena 3 Premium)
Panama – Francuska 12.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Grupa G

Argentina – Švedska 09.00 (TV Arena 3 Premium)
Južna Afrika – Italija 09.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore