Vesti iz fudbala

Brazilke i dalje sanjaju pobedu protiv Francuske: Jedan mundijalski gol nastavio tradiciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 14:33
Brazilke i dalje sanjaju pobedu protiv Francuske: Jedan mundijalski gol nastavio tradiciju Tanjug/AP Photo

Ženske fudbalske reprezentacije Francuske i Brazila odigrale su odličnu utakmicu drugog kola F grupe Svetskog prvenstva, posle kog su "trikolorke" minimalnom razlikom - 2:1 (1:0) sačuvale oreol nepobedivosti protiv "karioka", jer nisu izgubile ni 12. međusobni susret. 

Njihovu borbu za važne bodove posmatralo je 50.000 ljudi na stadionu u Brizbejnu, uživajući u obostrano otvorenom fudbalu, u koj je prvi gol pao već u 17. minutu. "Autorka" je bila Eženi Le Somer, sa šest mundijalkih pogodaka u karijeri nova najefikasnija reprezentativka svoje zemlje na SP.

Srčane Brazilke nisu podigle belu zastavu posle toga, već su se svim silama trudile da dođu do izjednačenja i uspele su to preko Debinje (58), ali je kapitenka Vendi Renar u finišu susreta (83) produžila neslavnu tradiciju rivalki. 

Koliko je meč bio sadržajan a oba tima opredeljena za igru na gol više ilustruje i završna statistika, sa čak 17 udaraca ka golu Francuskinja (sedam išlo u okvir) i 11 (2) takvih šuteva poraženih Brazilki. 

Posle ovog meča Francuska ima četiri boda iz dva meča, a Brazil je prati s jednim manje. Trećeplasirana je Jamajka (2), a uadnja na tabeli Panama (1) i te dve selekcije će danas jedna drugoj na crtu. 

 

Standings provided by Sofascore