Vesti iz fudbala

Fudbal je definitivno najvažnija sporedna stvar na svetu: Prodato milion karata za Svetsko prvenstvo za fudbalerke

komentari (0)

Izvor: Tanjug

09.06.2023 22:20
Fudbal je definitivno najvažnija sporedna stvar na svetu: Prodato milion karata za Svetsko prvenstvo za fudbalerke Guliver/Imago Sports

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je prodato više od milion ulaznica za Svetsko prvenstvo za fudbalerke koje počinje sledećeg meseca u Australiji i na Novom Zelandu.

Predsednik FIFA Đani Infantino saopštio je da je do petka ujutru po lokalnom vremenu u Sidneju prodato 1.032.884 ulaznica.

"Drago mi je da podelim sa svetom da je FIFA prešla brojku od milion prodatih ulaznica. Ostalo je više od mesec do početka, a to znači da je ovaj šampiont na putu da postane najposećenije Svetsko prvenstvo za fudbalerke u istoriji", rekao je Infantino.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu za fudbalerke, koje zajednički organizuju Australija i Novi Zeland, učestvovaće 32 reprezentacije, u odnosu na 24 sa prethodnog šampionata u Francuskoj. Biće odigrano ukupno 64 utakmice tokom turnira.

Svetsko prvenstvo počinje 20. jula u Oklendu, a finale je na programu 20. avgusta u Sidneju. Titulu će braniti dvostruki uzastopni šampion, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.