Vesti iz fudbala

Južna Afrika ostvarila prvu pobedu na SP, otišla dalje i ostavila Italiju u šoku: Veliko iznenađenje u grupi G

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 11:20
Južna Afrika ostvarila prvu pobedu na SP, otišla dalje i ostavila Italiju u šoku: Veliko iznenađenje u grupi G Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Fudbalerke Švedske i Južne Afrike su osvojile prva dva mesta u grupi G na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu, dok su Argentina i Italija završile učešće.

Šveđanke su i pre poslednjih 90 minuta bile sigurne putnice u nokaut fazu, ali su Južnoafrikanke napravile veliko iznenađenje i eliminisale Italijanke 3:2 (1:1).

Evropljanke su uoči 3. kola imale tri osvojena boda, naspram samo jednog današnjeg rivala i veoma su dobro počele, budući da su već u 11. minutu povele golom Arijane Karuzo iz jedanaesterca.

 

 

Igračice Južne Afrike su potom zaigrale bolje, uspele da preokrenu na 2:1, najpre autogolom Benadete Orsi u 32, a potom i pogotkom Hidaje Magaia u 67. minutu, da bi Arijana Karuzo drugom golom poravnala rezultat.

A onda je, u drugom minutu sudijske nadoknade Tembi Kgatlana dovela Afrikanke u prednost koju su uspele da sačuvaju u narednih 10 minuta nadoknade i ostvare istorijsku prvu pobedu na Mundijalu koja im je donela plasman u nastavak takmičenja.

Drugi meč današnjeg dana između Švedske i Argentine nije imao nikakav rezultatski značaj, Šveđanke su trijumfovale 2:0 i tako potvrdile prvo mesto u grupi, dok Argentinke takmičenje završile sa samo jednim osvojenim bodom i već četvrti put u nizu neće igrati eliminacionu fazu na Svetskom prvenstvu.

Svetsko prvenstvo za žene, 3. kolo

Grupa  F

Jamajka – Brazil 12.00 (TV Arena 3 Premium)
Panama – Francuska 12.00 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa G

Argentina – Švedska 0:2 (0:0)
/Blomkvist 66, Rubenso 90p/ 
Južna Afrika – Italija 3:2 (1:1)
/Orsiga 11, Kgoale 46, Magaia 92 - Karuzo 11p, 74/

 

Standings provided by Sofascore