Vesti iz fudbala

Engelska u drugom krugu SP: Fudbalerke Argentine osvojile prvi bod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 12:52
Engelska u drugom krugu SP: Fudbalerke Argentine osvojile prvi bod Tanjug/AP Photo/Rick Rycroft

Fudbalerke Engleske savladale su Dansku u 2. kolu grupe D na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu i tako izborile palsman u drugu fazu takmičenja, dok je Argentina osvojila samo bod u susretu protiv Južne Afrike 1:0 u okviru grupe G.

Ostrvljanke i Dankinje su imale po tri boda uoči ovog susreta i praktično se ovog petka odlučivalo o prvoj poziciji u grupi, a uloga favorita je bila prepuštena Engleskinjama koje su je opravdale.

Do pobedonosnog gola došle su preko Loren Džejms već u 6. minutu, pa će im sledeći meč protiv Kine koji je na programu u utorak, 1. avgusta (13.00) biti prilka da odmore neke ključne igračice.

S druge strane, Danska će morati da zapne protiv Haitija u isto vreme kako bi osvojila šesti bod, a u drugom meču današnjeg programa grupe D, od 13.00 časova se sastaju upravo Haiti i Kina.

Rano jutros odigrana je i utakmica drugog kola grupe G u kojoj su Argentina i Južna Afrika podelile po bod (2:2), pa Južnoamerikanke imaju samo jedan osvojen bod i prolazak u dalji tok takmičenja je pod velikim znakom pitanja.

Svetsko prvenstvo za žene, 2. kolo

Grupa G

Južna Afrika - Argentina 2:2 (0:1)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Grupa D

Engleska - Danska 1:0 (1:0)
Haiti – Kina 13.00

 

Standings provided by Sofascore