Vesti iz fudbala

Šveđanke preživele 120 minuta igre i sedam penal serija: Amerikanke izvisile za Top osam Mundijala za fudbalerke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.08.2023 14:20
Šveđanke preživele 120 minuta igre i sedam penal serija: Amerikanke izvisile za Top osam Mundijala za fudbalerke Guliver/AP Photo/Scott Barbour)

Fudbalerke Švedske i Sjedinjenih Američkih Država odigrale su fantastičan meč osmine finala Svetskog prvenstva, da bi Evropljanke tek posle regularnih sat i po loptanja, produžetaka i sedam penal serije ostavile SAD bez prilike da vežu tri planetarne titule. 

Regularni deo meča završen je bez golova, a kako su mreže ostale mirne i posle 30 bonus minuta umorne ali motivisane ekipe morale su da pristupe izvođenju jedanaesteraca, ali je i taj deo meča imao dramatičan tok, jer je pobednik odlučen tek posle sedam penal serija, rezultatom 5:4 u korist Šveđanki. 

Lina Hurtig je uz VAR proveru izvela odlučujući šut sa beče tačke i donela Švedskoj mesto u nastavku takmičenja, dok su na drugoj strani promašile čak i legendarna Megan Rapino i talentovana Sofija Smit. 

Amerikanke su veći deo meča imale više od igre, statističke parametre na svojoj strani i brojnije prilike, ali sve to im je slaba uteha kada su ostale bez krune iz 2019. godine i prvi put u istoriji nisu stigle do planetranog četvrtfinala. 

U dobroj meri zahvaljujući neverovatnoj Zećiri Mušanović, pošto je golmanka s(p)retnije ekipe zaustavila čak 11 udaraca SAD i dovela svoju reprezentaciju do penal ruleta. Odnosno, do borbe za Top četiri sa najboljom selekcijom Japana. U četvrtfinale su danas prošle i Holanđanke, dok su njihove rivalke iz Španije to uradile u subotu

Svetsko prvenstvo za fudbalerke, osmina finala

Subota

Švajcarska - Španija 1:5 (1:4)
/Kodina ag 11 - Bonmati 5, 36, Redondo Ferer 17, Kodina 45, Ermoso 70/

Japan - Norveška 3:1 (1:1)
/Engen 15ag, Šimicu 50, Mijazava 81 – Reiten 20/

Nedelja

Holandija - Južna Afrika 2:0 (1:0)
/Rord 9, Brernstejn 68/

Švedska - SAD 0:0, penalima 5:4 

Ponedeljak

Engleska - Nigerija 09.30 (TV Arena 3 Premium)

Australija - Danska 12.30 (TV Arena 3 Premium)

Utorak

Kolumbija - Jamajka 10.00 (TV Arena 3 Premium)

Francuska - Maroko 13.00 (TV Arena 3 Premium)