Vesti iz fudbala

Kolumbijke nanele istorijski poraz Nemačkoj na Mundijalu: Vrata osmine finala otvorena u 98. minutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 14:35
Kolumbijke nanele istorijski poraz Nemačkoj na Mundijalu: Vrata osmine finala otvorena u 98. minutu Guliver

Ženska fudbalska reprezentacija Kolumbije šokirala je Nemačku u drugom kolu H grupe i to golom u dubokoj nadoknadi meča na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu - 2:1 (0:0).

U prvom poluvremenu su ostale mirne i pored dovoljno šansi za vođstvo obe ekipe, da bi golgetersku "tišinu" prekinula osamnaestogodišnja Kolumbijka Linda Kaisedo, prva igračica koja je u jednoj godini bila strelac na Mundijalima tri starosne kategorije (U17, U19, seniorsko), a pre neki dan sve zabrinula kada je na treningu kolabirala od umora.

"Pancerke" su uporno tražile način da anuliraju minus i konačno su to uspele u 90. minutu, kada je kapitenka Aleksandra Pop sigurnim udarcem sa bele tačke realizovala penal, dosuđen zbog faula Perez. 

Ali, ni Kolumbijke nisu htele da odustanu od pobede, već su vrebale milimetar prostora i sekund vremena da još jednom matiraju protivnice. Učinila je to Manuela Venegas, iskoristivši dobro izveden korner u 90+8. minutu. 

Kolumbija sada u Grupi H ima šest bodova, Nemalka i Maroko imaju po tri, Južna Koreja je bez bodova. U poslednjem kolu, 3. avgusta sastaće se Nemačka i Južna Koreja i Kolumbija i Maroko

 

Standings provided by Sofascore