Vesti iz fudbala

Barsa surova prema večitom rivalu: Katalonci spakovali tri "komada" Realu u teksaškom obračunu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 10:58
Barsa surova prema večitom rivalu: Katalonci spakovali tri "komada" Realu u teksaškom obračunu Tanjug/AP Photo

U iščekivanju starta La Lige, fudbaleri Barselone i Reala igraju pripremne mečeve, a u jednom od takvih sinoć su odmerili međusobno snage pred 80.000 duša u Teksasu. Na radost navijača katalonskog kluba, jer je šampion Španije slavio sa velikih 3:0 (2:0) protiv večitog rivala. 

Ishod meča dao se naslutiti već posle prvog poluvremena, jer ga je ekipa sa "Nou Kampa" završila s jednim, ali vrednim golom razlike. Isti je potpisao (ne)odlazeći Dembele u 15. minutu duela sa puno ritma i šansi na obe strane, kao i jednim većim koškanjem pre predaha.

Oba trenera su napravila više izmena, raspoređujući minutažu na brojne igrače, a Barselona je tek u finišu meča još dva puta potvrdila bolje realizatorsko raspoloženje. Lopez je pogodio u 85. minutu, a Tores se strelcima pridružio u nadoknadi vremena (90+1). 

 

 

"Bila je to dobra utakmica koju smo odigrali, sa i bez lopte, pritiskali smo ih, imali smo šanse, dosta mobilnosti. Loša stvar je rezultat. Na kraju smo bili previše napadački orijentisani, sa nedovoljno balansa. Rezultat boli, ali fokusiraću se na dobre stvari koje smo uradili. Generalno, ekipa je igrala dobro, imali smo dosta prilika. Čudno je pogoditi okvir gola pet puta na meču, ali može da se desi", prokomentarisao je Realov trener Karlo Anćeloti. 

Inače, ovo je bio treći put da su se Madriđani i Katalonci sreli u netakmičarskom "el klasiku" na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, a da Real nijednom nije slavio. Možda im se putevi ukrste i u dolazećoj Ligi šampiona