Liga 1

Transfer bomba u Parizu: Dembele stiže na "Park prinčeva" - Barseloni 50 miliona evra

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

28.07.2023 17:32
Transfer bomba u Parizu: Dembele stiže na "Park prinčeva" - Barseloni 50 miliona evra Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Francuski fudbaler, Osman Dembele, će skoro izvesno uskoro biti promovisan kao novi član Pari sen Žermena, prenose brojni francuski mediji. 

Parižani su u dosadašnjem delu prelaznog roka svoje redove pojačali dolascima Manuela Ugartea, Milana Škrinjara, Lukasa Ernandeza, Markosa Asensija, Kang-in Lija i Šera Ndura, a uskoro će na "Parku prinčeva" biti ozvaničen i Osman Dembele.

Naime, kako navode mediji širom Francuske i Španije, PSŽ će aktivirati otkupnu klauzulu za igrača Barselone koja iznosi 50 miliona evra, ali ukoliko to ne uradi u roku od tri dana, cifra će se povećati i to duplo.

Sve su češće spekulacije o tome da će Kilijan Mbape napustiti ekipu francuskog šampiona, te su Parižani rešeni da kao njegovu zamenu dovedu brzonogog Dembelea, koji je planiran da uz Nejmara i još jednog napadača predvodi napad PSŽ-a u pohodu na osvajanje Lige šampiona.

Podsetimo, dvadesetšestogodišnji Francuz je tokom karijere nastupao za Ren, Dortmund i Barselonu, dok je u dresu reprezentacije upisao 37 nastupa i postigao četiri pogotka.