Vesti iz fudbala

Da se uključimo u borbu za titulu i uđemo u grupnu fazu Lige konferencija: Očekivanja novog Partizanovog beka Stojkovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 17:54
Da se uključimo u borbu za titulu i uđemo u grupnu fazu Lige konferencija: Očekivanja novog Partizanovog beka Stojkovića FK Partizan

Posle Mateusa Saldanje, sportski direktor Partizana, Ivica Kralj, danas je pred medijima "pozirao" i u društvu Aranđela Stojkovića, devetog pojačanja crno-belim u ovom prelaznom roku. Bek TSC-a dugo je bio tiha patnja uprave kluba iz Humske, da bi tek ovog leta za 150.000 evra doveden iz Bačke Topole. 

Iskusni Stojković potpisao je trogodišnji ugovor, a nije iskključeno da debituje već u meču prvog kola Mozzart Bet Superlige, ove subote, protiv svojih dojučerašnjih saigrača iz TSC-a. 

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priliku da ponovo budem deo Partizana. Dobio sam poziv od Igora Duljaja i bez ikakvog razmišljanja sam doneo odluku", prvo je rekao nekadašnji član Partizanove klupske filijale Teleoptika. 

Od Stojkovića se očekuje da na poziciji desnog beka zameni odlazećeg Marka Živkovića, a on sam veruje da će dobiti priliku i da se često priključuje ofanzivim akcijama crno-belih. 

"Najsigurnije se osećam kada je lopta u mojim nogama. Više volim ofanzivniju igru i mislim da mogu da doprinesem mnogo ekipi ofanzivno, ali isto tako mogu i da pomognem defanzivno. Smatram da sam dosta napredovao u defanzivi u poslednjih nekoliko godina". 

 

 

Sa Sinišom Saničaninom i Nemanjom Nikolićem igrao je u istim ekipama tokom karijere, ali sigura da će se lako uklopiti i sa ostalim izabranicima Igora Duljaja. Te da će zajedno popraviti Partizanov utisak iz prošle sezone. 

"Moje želje za ovu sezonu su da se predstavimo u što boljem svetlu, da probamo kao ekipa, kao tim da se dignemo na neki viši nivo u odnosu na prethodnu sezonu, da pokažemo da smo ekipa i da smo tim, da zajedno možemo mnogo i da se uključimo u tu borbu za titulu. Želja mi je i da u Evropi dođemo što dalje, da uđemo u grupnu fazu - to se podrazumeva, a na dalje kako budemo imali i sreće sa protivnicima, ali i kako budemo igrali. Nadam se pozitivnim rezultatima ove sezone", optimista je nekadašnji član Vojvodine i Spartaka. 

Pre njega su u Humsku stigli pomenuti Saldanja, Aldo Kalulu, Frenk Kanute, Aleksandar Šćekić, Ksander Severina, Nemanja Nikolić, Nikola Antić i golman Aleksandar Jovanović.