Vesti iz fudbala

Partizan "dogovorio" Saldanju i Stojkovića: Crno-beli daju skoro 1,5 miliona evra za dva potpisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 18:54
Partizan "dogovorio" Saldanju i Stojkovića: Crno-beli daju skoro 1,5 miliona evra za dva potpisa Guliver/Photo: Tiago Caldas Fotoarena)

Sportski sektor Partizana dodao je "gas" u dovođenju fudbalera za sezonu 2023/2024, koja za četvrtoplasirani tim poslednjeg prvenstva počinje utakmicom prvog kola Mozzart Bet lige sa TSC-om, 29. jula u Bačkoj Topoli, pa je tako samo danas dogovorila dolazak centarfora Mateusa Saldanje i defanzivca Aranđela Stojkovića, korisnog i na sredini terena. 

Brazilski centarfor trebalo bi da dođe iz Džef junajteda, po otkupnoj ceni od 1.300.000 evra, što bi ovaj transfer učinilo četvrtim najskupljim u istoriji kluba iz Humske. 

"Privode se kraju dogovori sa klubom iz Japana oko napadača i narednih dana će biti prestavljen i licenciran. Očekuju se još dva pojačanja, na poziciji desnog beka i štopera, očekujemo da sledeće nedelje kompletiramo tim, a što je najbitnije je da prvenstvo krenemo pobedom", rekao je danas medijima generalni direktor crno-belih Miloš Vazura. 

Saldanja je proleće proveo na pozajmici u Nefčiju, u čijem dresu je dao pet golova na 20 utakmica, pa su stručni štab i uprava Azerbejdžanaca i dalje ozbiljno računali na momka rođenog 1999. godine, ali su on i njegov matični klub izabrali drugačije. U novom se od njega očekuje da krene tragom prodatog Rikarda Gomeša, odnosno nadomesti odlazak prvog strelca ekipe. 

Stojković je stariji (28), do skora je pokrivao poziciju beka u TSC-u i po potrebi išao napred, na mesto zadnjeg veznog ili druge položaje u centralnoj liniji, a Partizan će koštati 150.000 evra. Crno-beli su ga hteli i dok je nastupao za Vojvodinu, međutim tek ovog leta su uspeli da izvedu akciju dovođenja bivšeg člana klupske filijale - Teleoptika. 

Pred njih dvojice, sportski direktor Ivica Kralj sa sardnicima angažovao je sedam novajlija:  Alda Kalulua, Aleksandra Jovanovića, Nikolu Antića, Nemanju Nikolića, Ksandera Severinu, Aleksandra Šćekića i Frenka Kanutea.