Superliga Srbije

Aldo Kalulu sedmo letnje pojačanje Partizana: Želim da uvedem klub u Ligu konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 13:36
Aldo Kalulu sedmo letnje pojačanje Partizana: Želim da uvedem klub u Ligu konferencije FK Partizan

Krilni napadač – Aldo Kalulu (27), sedmo je pojačanje u redovima crno-belih za sezonu 2023/24, potpisao je ugovor na tri godine.

Kalulu je u sezoni 2021/22 nastupao  za francuski Sošo, gde je odigrao 38 utakmica i postigao 6 golova uz 3 asistencije. Igrao je na sve tri pozicije u napadu. Fudbalom počeo da se bavi u Fonsu i Lionu gde je prošao mlađe selekcije, a u martu ove godine je debitovao za nacionalni tim Francuske.

 

 

"Volim da igram u sredini napada, nema veze da li kao 'devetka' ili kao 'lažna devetka', mogu i da pomognem po stranama ali najbolje se osećam u centralnom delu napada. Brz sam, volim da imam loptu. Volim i duple pasove, timski sam igrač. Umem da napravim razliku i u duelima 1 na 1, to su sve načini na koje mogu da pomognem timu", istakao je Kalulu na pres konferenciji.

Impresioniran je Beogradom uprkos nekim lošim komentarima koje je čuo u Francuskoj, a o Partizanu nije mnogo znao pre dolaska.

"Nisam znao mnogo, imao sam neke prijatelje koji su ranije igrali u Beogradu, u Partizanu i Crvenoj zvezdi, znam za rivalstvo između klubova, ali ovde sam da učim o tome i da sve doživim svojim očima. Video sam atmosferu na utakmicama, jedva čekam da to sve osetim na svojoj koži."

Sa Kanuteom je već igrao u Sošou.

"On je dobar momak, moj prijatelj. Susreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o gradu i klubu, i to što mi je rekao bilo je dovoljno da odlučim da dođem ovde. On je takođe bio oduševljen i pozitivno iznenađen tako da zaista mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom".

Partizan je juče saznao i potencijalne rivale u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Evropa je velika motivacija. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu Konferencije i da potom napravimo dobar rezultat", nada se novi napadač Partizana.

Redove crno-belih su ovog leta pojačali Aleksandar Jovanović, Nikola Antić, Frenk Kanute, Aleksandar Šćekić, Nemanja Nikolić, Ksander Severina i sada Aldo Kalulu. Uskoro bi dres Partizana mogao da podigne i Saldanja, brazilski napadač iz Nefčija.