Vesti iz fudbala

Odbija 30 miliona evra, hoće da odmori od fudbala: Bufon neće u Saudijsku Arabiju, kraj karijere najrealnija opcija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.07.2023 12:49
Odbija 30 miliona evra, hoće da odmori od fudbala: Bufon neće u Saudijsku Arabiju, kraj karijere najrealnija opcija MN Press

Legendarni italijanski golman, Đanluiđu Bufon, trebalo bi ovih dana i zvanično da sopšti da se povlači iz aktivnog igranja fudbala, prenose svetski mediji.

Jedan od najboljih golmana, ne samo u 21. veku, već u istoriji ove igre, najveći deo karijere je proveo u Juventusu, ali je branio i boje Parme, odnosno PSŽ-a, a tokom klupske karijere je osvojio sve što je mogao, osim pehara Lige šampiona.

U dresu reprezentacije Italije je odigrao 176 zvaničnih utakmica i osvojio Mundijal, Evrosko prvenstvo, kao i Metiranske igre.

On u ovom trenutku na stolu ima višemilionsku ponudu iz Saudijske Arabije, a po nekim informacijama iz Italije, ponuđena mu je astronomska plata od 30 miliona evra godišnje.

Međutim, ne samo zbog toga što ima još godinu dana važeći ugvoor sa Parmom, Điđi Bufon je gotovo sigurno prelomio da neće d aid ena Istok, a sva je prilika da će u 45. godini zavrpiti bogatu karijeru.