Vesti iz fudbala

Zenga odao priznanje Bufonu: Možda nije najbolji svih vremena, ali je obeležio jednu epohu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2023 09:27
Zenga odao priznanje Bufonu: Možda nije najbolji svih vremena, ali je obeležio jednu epohu MN Press

Možda Đanuliđi Bufon nije najbolji golman svih vremena, ali je sigurno čuvar mreže koji je obeležio fudbal u poslednjih 25 godina, smatra legendarni italijanski reprezentativac, Valter Zenga.

Bivši trener Crvene zvezde je titulu za najboljeg golmana u izboru IFFHS osvajao tri puta, Bufonu je to priznanje pripalo dva puta više, što samo govori o kakvoj veličini je reč.

"Ne priznajem titule pod nazivom 'najbolji svih vremen', jer to jednostavno ne može da se dokaže. Takve rang liste su čista glupost. Ali kada pričamo o Bufonu onda moramo da stojimo mirno. On je 25 godina u vrhu, obeležio je jednu fudbalsku epohu i on je za mene legenda. Neko ko je postao simbol svog vremena. Veliki Điđi Bufon", rekao je Zenga.

Kao primer Bufonove dugovečnosti, legndarni zenga je uzeo činjenicu da je prvu nagradu za najboljeg golmana tek penzionisani Điđi dobio 2003. godine, a posldnju čak 14 godina ansije.

"Pogledajte ovo, ja sam nagradu za najboljeg golmana dobijao 1989, 1990. i 1991. a Bufon je prvu osvojio 2003. a poslednju 2017. godine. Shvatate li da je između te dve nagrede prošlo 14 godina, a da je on sve to vreme bio u vrhu? To je fenomenalno".